25 januari 2022

Bruce hittades övergiven ute på landet när han var 3 månader gammal. Han togs då till en mindre hundgård som vi nu valt att hjälpa med att placera hundar. På den mindre hundgården så är det cirka 30 hundar som lever lösa med varandra. Så Bruce är van vid både stora och mindre hundar, tikar som hanar. Men då det tyvärr inte är så många som jobbar på den hundgården så får dom inte så mycket uppmärksamhet av människor som hundarna hade behövt, därför flyttade Bruce till vår gård för ett tag sedan.

Bruce bor just nu i en kennel med sin kompis Ollie. När det är deras tur att leka ute på gården så är han snabb på busa med dom andra hundarna, han ska gärna vara med där det händer grejer. Även om han inte sett så mycket mer än den andra hundgården så har det inte varit några problem när han fått följa med volontärerna in till stan för att handla. Att åka bil tyckte han var kul.

Han behöver en del fortsatt träning i det nya hemmet, då han inte fått någon ordentlig träning som valp. Men han är smart och kommer lära sig. Han koppeltränas och gillar att gå sina långa promenader och upptäcka platser med volontärerna.

Bruce bör komma till ett hundvant hem som är beredda på att fortsätta på hans vardagsträning. Då han är en blandning av rasen schäfer så är han ingen soffpotatis utan behöver komma till en familj som kan aktivera honom. Vi tror han hade uppskattat en hundkompis i hemmet.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar in intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.