5 mars 2020

Boss hittades ensam och övergiven runt jultid och blev lämnad till SOS. Han var i ganska så bra kondition, förutom att han hade massa loppor. Han hade inte något microchip. När han hade blivit avlusad så fick han flytta in till volontärerna i deras hus. Boss är en tyst, otroligt söt liten kille som tycker om att sitta lugnt och stilla och kolla in aktiviteterna som är på gång. Om det kommer in nya personer som han ännu inte känner så kan han gömma sig under tv:n för att inte synas. Med de volontärer som varit på plats under en längre tid har det fungerat jättebra och han tyr sig gärna till dem. Han älskar kramar och sitter gärna i deras knä. På natten sover han i sin lilla säng nära volontärerna.

Tyvärr har dock Boss ett stressrelaterat problem. Det har blivit mycket bättre under tiden på hundgården, om man jämför med första tiden där. När han är orolig för något så morrar han på och ”anfaller” sin svans och bakben. Då blir han väldigt stressad och även om det bara varar en kort stund är det sorgligt att se. En del av hans svans saknas sedan tidigare så något har ju hänt den lilla killen och det kanske också är en orsak till hans beteende, detta är bara gissningar förstås. Man har försökt komma underfund med varför han har detta beteende och försökt få honom att upphöra med det. Det brukade hända flera gånger om dagen men har blivit färre nu. En sak som gör honom stressad är också att så snart han har lärt känna någon volontär och nog känner sig tryggare så byter man av och det kommer nya. Detta med olika personer gör att det är svårare att få honom lugn och trygg.

Vi tror inte att han kommer göra mer framsteg på gården utan känner att det nu är dags att försöka hitta ett eget, lämpligt hem till honom. Ett hem som är medvetna om hans beteendeproblem och villiga att hjälpa honom med det. Det kan naturligtvis ta sin tid men med kärlek och trygghet så kommer det med stor säkerhet att lugna sig.

Boss skulle säkert uppskatta ett hem med bara någon / några personer. Han behöver lugn och trygghet och en massa kärlek. Han skulle säkert kunna bo både som ensamhund eller med någon hundkompis.

Boss behöver ett stabilt hem med en människa som verkligen blir ”hans egen”, han har så mycket att erbjuda och kommer bli en härlig kompis till rätt person. Han har blivit mer trygg på promenaderna än han var i början, då var han inte speciellt modig. Han var duktig när de var hos veterinären och det var inte några problem med att vaccinera honom och ta blodprov. När veterinären sedan satte ner honom på golvet så fick han dock ett ”stressanfall”. Nu har de lärt sig att se på honom när han är på gång att börja bita sig och då kan man ofta förhindra detta.

Om ni är intresserade av att ge honom ett hem är det viktigt att ni noga tänker igenom detta innan ni anmäler intresse, är ni familjen som är villiga att jobba med/hjälpa honom att bli en lugn vovve? Det kan ta tid och kanske kommer beteendet inte helt försvinna. Men han är en underbar liten kille som verkligen förtjänar ett eget hem.

Boss kan vara klar att resa från slutet av mars.