Binke kom till SOS hundgård i början av februari. Det var en granne till hans tidigare ägare som frågade om vi kunde hjälpa till att hitta ett nytt hem till honom. Han bodde då, sedan han var ca två månader vid kusten hos en asiatisk kvinna. Nu när han har blivit äldre och större så insåg kvinnan att hon gjorde ett stort misstag när hon skaffade en hund, hon skulle absolut inte ha någon hund överhuvudtaget och allra minst en hund av rasen podenco. Hon har gett honom massor av kärlek men hade ingen aning om hur hon skulle handskas med en hund. Binke var i bra kondition när han kom, dock något överviktig.

Han är en vacker ung podenco, som dock aldrig har blivit behandlad som en normal valp. Det märks att han varit älskad då han är så tillgiven och älskvärd mot volontärerna, det är väl det enda som var positivt i hans tidigare hem. Det verkar som om den enda gång han fick gå ut var en kort promenad varje morgon innan kvinnan gick till jobbet och sedan var han ensam hela dagarna. Hon hade köpt en massa leksaker till honom för att han skulle ha något att göra under den långa tid han var själv.

Binke har tagit flytten till hundgården mycket bra, han bor i volontärernas hus tillsammans med en stor, äldre och en liten tuff tik. Han har aldrig tidigare fått träffa andra hundar så i början var han nyfiken och inte speciellt modig. Binke är som en baby som har mycket att ta igen och han lär sig mer för varje dag. Han försöker bli vän med alla de andra hundarna på gården och det har inte varit några problem. Några av vovvarna tycker verkligen om honom och vill leka med honom, några bryr sig helt enkelt inte om honom.

Binke vill gärna ha en av volontärerna inom synhåll hela tiden då han är lite osäker pga den stora förändringen som skett i hans liv, men han kan koppla av mer och mer för var dag. Han njuter av sina dagliga promenader, men då allt är nytt för honom så kan han ibland bli osäker och då håller han sig nära sin förare och ibland så kan han gnälla till pga att han blir rädd. På kvällen så kryper han gärna upp i en av sängarna och ligger tyst och så nära han kan komma.

Man kan beskriva Binke som älskvärd och lekfull. Han har en bra energi, vilket gör att alla hundar accepterar honom. Han är mycket nyfiken på allt som händer men som sagt inte modig så han behöver positiv förstärkning. Binke är inte en nervös valp men allt som skett de senaste veckorna i hans liv är nytt för honom. Han är jätteduktig och det är härligt att se hur fort han lär sig och försöker att passa in. Han fick ju aldrig träna på att bli rumsren, pga att han inte fick de promenader han behövde tidigare, så det kan fortfarande hända olyckor inomhus men även där går det framåt så det sker mer och mer sällan. Han har i hela livet varit en älskad valp, men dock på fel sätt, och det har inte funnits några som helst regler eller vägledning hur en hund ska leva. Han har blivit behandlad som ett barn. Detta är en ovanlig situation och vi har aldrig tidigare haft en valp med en liknande bakgrund. Man har hittills inte alls sett några tecken på att han ”vet” att han är en podenco, inget i hans beteende tyder på det.

Då det nu är så pass få hundar på gården så får Binke en massa tid med volontärerna och de ser för varje dag tecken på att han lär sig snabbt och kommer ifatt. Han skulle passa en familj som vill ha en kärleksfull, härlig, rolig vovve men som också måste ha tid att fortsätta lära Binke. Om där redan finns en annan hund som han kan lära sig av så skulle det var det bästa för honom.

Då det är landtransport som gäller kommer hundarna i de allra flesta fall till Helsingborg, och det allra bästa är ju förstås om hunden kan hämtas där. Om det av någon anledning inte fungerar så försöker vi förstås hjälpa till med transport längre upp i landet.