Benson hittades när han gick omkring i en by inåt landet, då var han nog runt sex månader. Han togs till en närliggande hundgård där han fick tillbringa de nästkommande två åren. I början av detta år fick han flytta till SOS hundgård, med förhoppningen att vi ska kunna hitta ett eget hem till honom.

Benson är en mycket vänlig och tillgiven stor kille som älskar livet på hundgården.

Då det nu är betydligt färre hundar på gården så finns det ju mer tid till dem för att kunna få vara ute och leka på gården och det är något som Benson älskar. Förutom detta får han varje dag tillbringa en stund inomhus i volontärhuset, detta är något som han uppskattar mycket.

Han kommer väl överens med de andra hundarna på gården, med undantag av en annan stor kille som har lite svårt för större hanar.

Något som han uppskattar mycket är de två långpromenaderna som de får varje dag och han går mycket fint i koppel. En annan av hans favoritsaker är att åka bil, han är en utmärkt passagerare, sitter tyst och tittar ut genom fönstret.

Benson är ivrig att lära och älskar godis så att träna med honom är något som nog kan vara kul. Han har ju lite att “ta igen” eftersom han tillbringat så lång tid på det större sheltret med mindre tid för varje enskild hund, men han lär snabbt. Bara under den första veckan han var på SOS-gården lärde han sig sitt och vacker tass. Något man jobbar på är att han ibland reagerar på nya hundar som man möter på promenad utanför gården men han lyssnar bra när man korrigerar honom.

En passande familj/person för Benson är förstås någon som älskar stora raser och som har tid och intresse av att fortsätta att träna honom. Han skulle passa antingen i en familj där det redan finns en hund eller som ensamhund. För någon som t.ex jobbar som chaufför och har möjlighet att ha sin hund med sig i bilen skulle Benson vara en passande kompis. Ett lantligt boende är väl också vad vi i första hand önskar till honom.