Lilla Beanie hittades när hon vandrade omkring i en by inåt landet i juli månad. Hon var i bra kondition förutom att hon var i stort behov av behandling mot loppor, hon hade inte något microship. Det var inte någon i byn som sade sig känna igen henne men det är uppenbart att hon har varit någons husdjur, en familjemedlem alltså. Beanie är en mycket tillgiven liten tjej, vänlig mot alla – hon älskar när hon får uppmärksamhet från volontärerna. En trygg vovve som alltså inte kan ha haft det svårt tidigare, bara svårare att förstå att någon dumpat henne. Promenaderna går bra och hon är duktig på att gå i koppel.
För tillfället delar hon kennel med två andra hundar, en av dem är lilla Iza. De två leker hela tiden och några gånger per dag får de komma ut och leka på den större gården där de även träffar på fler andra hundar. Beanie fungerar mycket bra med alla andra hundarna och hon har ett mycket bra hundspråk. Det är aldrig några problem med att introducera nya hundar för henne. Under lekstunderna med den större gruppen håller hon koll på vad som händer och om något verkar intressant ger hon sig genast dit för att delta i det roliga.
Det bästa hon vet är dock att spendera tid i någon volontärs lediga knä. Man kan sammanfatta henne som en trygg, lekfull och älskvärd liten hund. Hon skulle nog kunna passa i de flesta familjekonstillationer. Beanie kan eventuellt ha lite jaktinstinkt, så det bör man tänka på. Kanske inte går att ha henne lös förutom på inhägnat område. Detta är förstås svårt att säga då det är svårt att kontrollera på gården.
Beanie kan vara resklar från den 6 oktober