2 Oktober 2022

Ana levde innan hon kom till SOS hundgård på en mindre hundgård under några år, och innan dess hos en jägare, som sedan valde att överge henne. Nu har hon bott hos oss sedan våren 2021. De som träffat Ana kan inte förstå varför denna vackra tjej är kvar på gården.

Hon älskar människor, det bästa hon vet är att få vara med volontärerna. Att få komma in till volontärhuset under siestan och hoppa upp i soffan för att mysa med någon volontär är det bästa Ana vet. Ligga i soffan och sova eller varför inte en biltur?

Ana är en stabil hund när det kommer till miljö. Hon älskar att besöka stan och är inte påverkad av varken bilar, cyklar eller vägar. Hon håller sig nära och följer bara den som håller i kopplet. Ana älskar att åka bil, vilket hon gärna vill kunna få göra i sin nästa familj, hon vill följa med på alla familjens aktiviteter och utflykter. Anas beskrivning av ett perfekt hem är hennes alldeles egna människor som älskar henne och som ger henne den uppmärksamhet som hon så desperat söker efter. En familj som åker på mycket utflykter.
Att ta med sig henne ut på café, restaurang, promenad på stan är en dröm, hon är helt coolt med det, hon lägger sig vid bordet och kollar på det som händer runt henne .
Hennes personlighet skulle man kunna beskriva som glad, avslappnad, följsam, enkel, snäll, orädd, anpassningsbar.

Hon är en hund som inte kräver en massa långa promenader och mycket motion, hon går gärna en sväng men kräver inte långa motionsrundor, och på promenaderna så går hon fint vid din sida utan att dra. Hon kan springa efter en boll som du kastar 2 och i allra bästa fall 3 gånger sen är hon nöjd och går hellre och vilar en stund i sängen eller soffan.

Det som är den enda nackdelen med Ana (nästan) är att hon inte gillar katter, som en föredetta jakthund så är hon uppfostrad till att jaga och katter är väldigt spännande tycker hon men hon bryr sig inte om höns eller fåglar.
Ana tycker om andra hundars sällskap så länge dom håller sig lugna och inte är uppe i hennes ansikte då kan hon säga ifrån men hon är inte på något sätt aggressiv och söker inte bråk med andra hundar.

Det Ana föredrar framför allt är att få vara med människor, hon låter volontärerna göra allt med henne, borsta, bada, klippa klor, kolla tänder, tvätta eventuella sår, inget av detta är något som hon har något emot, hon är nöjd så länge hon får uppmärksamhet och kärlek från människor, det är det hon längtar som mest till.

Som sagt var är Ana den näst intill perfekta hunden så att hon fortfarande är hos oss är för alla som träffat henne en stor gåta….

Så till Ana söker vi ett hem med lugn stabil hund eller ett hem där hon är ensam hund och blir behandlad som den prinsessa hon är. Ett hem som vill ta med henne på bilturer, besök på café eller dylikt. Finns det barn i familjen bör de vara i tonåren.

Ana är resklar.