2 April 2023

Zoco tillhörde en familj som av någon oförklarlig anledning valde att lämna in honom på det lokala hundhägnet, där hundar efter en viss tid får somna in. Vi misstänker att det är för att han åldrats och inte är lika rolig för barnen längre. Som tur var för Zoco så köpte Malaga hundgård ut honom från hundhägnet och han bor nu i en kennel på Malagas hundgård. Vi hoppas kunna hjälpa till med att hitta ett hem åt denna fina kille!

Volontärerna hade svårt att tro att Zoco var 6år då han har energi som en unghund. Han är glad, framåt, social och aktiv vovve. Han är oftast den som startar leken med sina kennelkompisar och tackar inte nej till lek om det är någon annan som startar leken. Zoco är gärna där som allt händer. När volontärerna har klippt hans klor, rensat öronen eller borstat pälsen så har han varit lugn och låtit dem göra sakerna. Han njuter av att få uppmärksamhet. Zoco har fått träffa en del olika hundar och inte haft några problem med någon av dem han mött. Om man inte ser honom leka med en annan hund så håller han sig nära en volontär för att få kel och gos. På gården har han fått träffa katter och har då inte visat något intresse, så volontärerna tror att han skulle kunna bo med katter vid rätt introduktion. Det är dock inget vi kan lova efter ett miljöombyte. Zoco går bra i koppel.

Till Zoco söker vi ett hem som är aktiv och som kan visa Zoco hur ett värdefullt hem ska vara. Att även om han är senior så kan han ändå bli älskad av en familj.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.