Yoda blev räddad från ett hem där hon levde under mycket dåliga förhållanden. Hon befinner sig på Malaga hundgård som SOS samarbetar med, där har hon nu varit i två år och hon väntar fortfarande på ett eget hem.
Yoda är en försiktig vovve. Hon håller sig hellre i bakgrunden och håller koll än att hon kommer fram och hälsar. Men när hon väl lärt känna folk är det inga problem.
Hon kommer bra överens med all hundar hon har träffat under åren på gården. Hon fungerar även med katter och har fått träffa barn. Yoda går bra i koppel. Hon har lärt sig att man kan använda matskålen som hundsäng och man ser henne ofta ligga i den.
Några volontärer bestämde sig för att ta med sig Yoda på utflykt. Man tog henne till en strand och hon var så lycklig. Hon sprang runt och svansen gick i ett. Hon grävde i sanden och rullade sig runt, hon blommade verkligen ut och blev som en annan hund.
Vi söker ett hundvant hem till denna speciella tjej. Någon som kan ge henne all den kärlek hon behöver och jobba med henne med mjuka metoder för att förstärka hennes självförtroende. Det är verkligen hennes tur nu. Yoda räknas nu som senior-vovve men hon bör ha många år kvar och vi kan bara hoppas på att hon kommer få tillbringa dem i ett eget hem och att hon äntligen ska få komma från hundgården.