19 april 2021

Yeico kom till Sverige i januari men söker nu nytt hem då de nuvarande ägarna inte kan ge honom den aktivering han behöver. De beskriver Yeico som en nallebjörn. Inomhus är han väldigt lugn och älskar att bli kliad på magen, Yeico lägger sig ofta framför husses fötter när han sitter i fåtöljen. Vidare berättar nuvarande ägaren att de börjat klickerträna och att Yeico lärt sig både “sitt”, “stanna kvar” och “varsågod”. När man ropar “kom” kommer Yecio glatt springandes i full fart. På promenaderna går Yeico oftast fint i koppel, men vid 4-5 tillfällen har det hänt att han skällt ett par gånger mot mötande människor på nära håll precis som de passerat. Vi tror att hans beteende grundar sig i en viss osäkerhet och söker därför någon som har kunskap och tålamod att hjälpa Yeico komma till rätta med detta. Ytterligare en sak som Yeico kommer att behöva hjälp med i framtida hem är bilåkandet. I dagsläget är bilåkning väldigt jobbigt för Yeico vilket resulterar i att han bli stressad och börjar gnälla. Vi är noga med att Yeico hamnar hos någon som är införstådd med att det kommer att kräva tid, tålamod och förståelse för att han ska bli sitt bästa jag, det är viktigt att nästa hem blir det hem där han kommer få stanna resten av sitt liv.

Han finns nu i Bollnäs.

 

 

 

Tidigare info när han sökte hem

Yeico hittades när han vandrade omkring på landsbygden i mycket dåligt skick. Han hade knappt någon päls och var mycket mager. Som tur var tog man honom till Malaga hundgård som SOS samarbetar med. Med hjälp av volontärerna är Yeico idag helt återställd och all päls har vuxit ut igen. Han har en härlig personlighet och kommer bra överens med alla hundar han har fått träffa. Han fungerar även med barn. Yeico  älskar när det är dags för tid i play pen. Han tycker om att busa med sina kennelkompisar och leker gärna med leksaker. Han tycker om kel och gos och när han tröttnat på att leka lägger han sig gärna bredvid volontärerna för kel och gos. Yeico går bra i koppel och lyssnar bra på sitt namn.

Vi tror att denna fina kille skulle passa i ett aktivt hem. Någon som kan ta med honom på många härliga äventyr och även någon form av aktivering.

Yeico kan vara resklar i början på januari