Uppdatering 23 maj från nuvarande fostermatte.

Yeico är en väldigt glad och energisk kille! Han har en hel del spring i benen och älskar långa promenader i skogen där han kan vara lös utan problem. Inomhus är han lugn och det bästa han vet är att få ligga i någons knä och mysa. Han kommer fram och buffar bestämt på ens hand med nosen och kastar sig sedan på rygg. Trots sina ca 26 kg är han en riktig knähund! Han är idag dock lite överviktig och behöver gå ned ett par kilo. Hans vänstra framben har en lite konstig vinkel vilket tros bero på en gammal fraktur som inte läkt ihop helt rakt från hans tid som hemlös. Det är därmed viktigt att han hålls i bra hull och inte är överviktig. Yeico älskar att leka med andra hundar och är ofta den som drar igång ett ordentligt race i hundrastgården. Han hade därmed tyckt det var kul att ha en hundkompis hemma att busa med, men skulle även passa utmärkt som ensamhund. På promenader kan han ibland bli lite stark och skälla på vissa hundar med en hög energinivå, men i de allra flesta fall går det bra. Han har inte visat någon aggression utan blir uppspelt. Det värsta denna kille vet är att bli lämnad ensam. Han blir väldigt ängslig och stressad. Detta är något som kräver mycket träning och tålamod eller att man har en lösning där han helt enkelt inte behöver vara ensam. Yeico kan bli lite stressad i vissa situationer som innan man ska åka iväg, när man ska klippa klor mm. Men med en lugn och stadig hand är det inga problem. Han är snällheten själv och försöker undvika situationen genom att lägga sig på rygg i hopp om att få kli på magen. Detta är en riktig nallebjörn som gärna hänger med på äventyr, delar ut oändligt med pussar och gosar i timmar! Han har tidigare kunnat visa en viss osäkerhet mot vissa människor, detta har nu i detta fosterhem bara hänt någon gång men då han fick hälsa på den personen så gick allt bra. Bilåkande är inte någon favorit, han blev tidigare väldigt stressad men de gånger han fått åka bil med fostermatte har det fungerat bra, men det är också något som man behöver jobba med och få honom att förstå att det inte är farligt.

Han finns för tillfället i Uppsala

 

 

19 april 2021

Yeico kom till Sverige i januari men söker nu nytt hem då de nuvarande ägarna inte kan ge honom den aktivering han behöver. De beskriver Yeico som en nallebjörn. Inomhus är han väldigt lugn och älskar att bli kliad på magen, Yeico lägger sig ofta framför husses fötter när han sitter i fåtöljen. Vidare berättar nuvarande ägaren att de börjat klickerträna och att Yeico lärt sig både “sitt”, “stanna kvar” och “varsågod”. När man ropar “kom” kommer Yecio glatt springandes i full fart. På promenaderna går Yeico oftast fint i koppel, men vid 4-5 tillfällen har det hänt att han skällt ett par gånger mot mötande människor på nära håll precis som de passerat. Vi tror att hans beteende grundar sig i en viss osäkerhet och söker därför någon som har kunskap och tålamod att hjälpa Yeico komma till rätta med detta. Ytterligare en sak som Yeico kommer att behöva hjälp med i framtida hem är bilåkandet. I dagsläget är bilåkning väldigt jobbigt för Yeico vilket resulterar i att han bli stressad och börjar gnälla. Vi är noga med att Yeico hamnar hos någon som är införstådd med att det kommer att kräva tid, tålamod och förståelse för att han ska bli sitt bästa jag, det är viktigt att nästa hem blir det hem där han kommer få stanna resten av sitt liv.

Han finns nu i Bollnäs.

 

 

 

Tidigare info när han sökte hem

Yeico hittades när han vandrade omkring på landsbygden i mycket dåligt skick. Han hade knappt någon päls och var mycket mager. Som tur var tog man honom till Malaga hundgård som SOS samarbetar med. Med hjälp av volontärerna är Yeico idag helt återställd och all päls har vuxit ut igen. Han har en härlig personlighet och kommer bra överens med alla hundar han har fått träffa. Han fungerar även med barn. Yeico  älskar när det är dags för tid i play pen. Han tycker om att busa med sina kennelkompisar och leker gärna med leksaker. Han tycker om kel och gos och när han tröttnat på att leka lägger han sig gärna bredvid volontärerna för kel och gos. Yeico går bra i koppel och lyssnar bra på sitt namn.

Vi tror att denna fina kille skulle passa i ett aktivt hem. Någon som kan ta med honom på många härliga äventyr och även någon form av aktivering.

Yeico kan vara resklar i början på januari