Tula kommer från ett hem där hon bodde med andra hundar. Hennes matte dog och ingen i familjen ville eller kunde ta sig an lilla Tula. Till sist tog man henne till Malaga hundgård som SOS samarbetar med. Hon har befunnit sig på gården sedan mitten av oktober.
Det tog inte lång tid förrän volontärerna förälskade sig i henne. Tula slutar inte vifta på svansen när volontärerna är runt henne eller om man närmar sig hennes kennel. Hon älskar kel och gos och går gärna från en volontär till en annan för att få massa kel. Slutar man kommer hon gärna med tassen för att be om mer. Att ligga i knä är en favorit. När det är dags för henne att gå in i sin kennel igen blir hon ledsen. Man ser att hela hennes uttryck ändras.
Tula går bra i koppel och lyssnar bra på sitt namn. Hon går precis bredvid och håller gärna ögonkontakt då och då. Vid möten med andra hundar är hon social och går gärna fram och hälsar. Hon delar kennel med sex andra hundar som hon kommer bra överens med. Då Tula kommer från ett hem är hon vad vid allt vad att bo i ett hem innebär.
Allt lilla Tula vill är att få ett hem igen så hon slipper leva kennelliv. Denna lilla dam hade passat hos någon som kan ge henne massa kel, gos och härliga promenader.