5 Juli 2023

Tintin hittades när han vandrade omkring ensam i ett industriområde i en liten by utanför Sevilla i Spanien. Människorna som jobbade på industriområdet hade sett honom under några dagar när han gick runt och letade mat bland soporna. Man valde då att ringa till Paqui som har en liten hundgård i Sevilla. Vi har hjälpt henne innan med att placera hundar och nu ville hon ha hjälp med att hitta ett hem till Tintin.

Man märkte att Tintin ville bli räddad. Han hoppade självmant in i bilen och var glad över att få komma till hundgården där det fanns mat och vatten. Han beskrivs som en mycket glad, framåt och social hund. Tintin älskar långa härliga promenader och att busa en massa med sina kennelkompisar. Tintin har träffat katter och det har gått bra, han visar nyfikenhet när de springer. Men det är inget vi kan lova kommer fungera efter en flytt och han hamnar i en ny miljö.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.