Ny info 17 Mars 2022

Fina Simba kom till fosterhemmet den 23/2 och har varit där i nästan en månad. Han har börjat landa ordentligt och har visat sig vara en rolig, lättlärd och lekfull hund med mycket bus i kroppen och som gärna vill vara nära.

Utomhus är Simba lyhörd och kontaktsökande, även när det händer mycket runt omkring. Han är nyfiken men kan ändå koppla bort omgivningen och fokusera på fostermatte. Han är duktig på inkallning och är inte särskilt intresserad av varken harar, fåglar eller katter som vi mött ute. Simba går bra i koppel och fungerar bra med alla hundar han träffat. På promenaderna är han inte intresserad av cyklar, andra hundar eller joggare utan lunkar fint på bredvid och undersöker omgivningen på ett lugnt och harmoniskt sätt. Det enda som finns att klaga på kring honom utomhus är hans fascination över skräp. Det slinker lätt ner en pappersbit, lite plast eller ett munskydd. Det är något vi tränar på och han går allt oftare förbi skräpet och söker kontakt för att få en godisbit istället.

I fosterhemmet har Simba fått följa med på det mesta fostermatte gör, och han har inga problem att röra sig i stadsmiljö. Han har även åkt både regional- och pendeltåg vilket har gått bra och han har stundvis kunnat lägga sig ned och slappna av, trots ont om utrymme och andra hundar i vagnen.

I mötet med nya människor är Simba osäker. Så länge omgivningen ignorerar honom går det bra. Då kan han lägga sig ned och slappna av trots att det är mycket människor runt omkring men när någon okänd börjar engagera sig i honom och försöker klappa honom blir han rädd och börjar skälla i ett försök att skapa avstånd.  Simbas familj måste ha förståelse för den här rädslan och vara beredda på att fortsätta arbeta med hans förtroende för människor. Simba behöver tid och vägledning, och när man väl har tagit sig över den första tröskeln hos honom visar han snabbt tillgivenhet och förtroende. Då är det inga problem att klippa klor, torka tassar osv. Han är då en kärleksfull, busig, lyhörd och rolig hund som gärna följer med på alla möjliga äventyr och har fullt förtroende för sin människa.

Inomhus har han för det mesta lätt att koppla av, men ibland kan han behöva lite hjälp och vägledning, ofta hjälper det att begränsa ytan så kommer han efter en stund ned i varv igen. Han är rumsren och tycker om att åka bil.

Vi har påbörjat ensamhetsträningen, men det nya hemmet måste ha tid att fortsätta den träningen.

I fosterhemmet är Simba ensamhund, vilket fungerar bra, men han skulle säkert tycka det var roligt att dela hemmet med en hundkompis även om det inte är något måste. För den som vill hålla på med hundträning skulle han utgöra en fantastisk träningskompis och han skulle älska en vardag där han får arbeta med nosen, träna lydnad eller kanske hänga med på en löptur.

Den som tar sig an Simba måste vara beredd på att möta honom i hans osäkerhet och det jobb det innebär men får i gengäld en fantastisk, lojal hund som längtar efter en egen familj och har oändligt mycket kärlek att erbjuda.

 

Info om Simba i Spanien:

Simba kom till malaga hundgård som vi samarbetar med, som valp med sina syskon och mamma. Alla valparna adopterades fort men tyvärr valde Simbas familj att lämna tillbaka honom. Simbas mamma är en rädd liten hund vilket Simba har ärvt rädslan. När han anlände till hundgården så var han rädd och litade inte på någon. Men när han fick kärlek och trygghet bröts hans barriär och han vill gärna vara nära volontärerna!

Simba är en glad, sällskaplig, rolig och lekfull unghund som njuter av varenda minut han får med volontärerna. Han är mycket tillgiven hund som älskar att överösa människor med massa pussar.

Han är en aktiv hund som älskar att leka med bollar och andra hundar, oavsett kön. På promenaderna är Simba väldigt nyfiken av sig och vill gärna utforska allt.