13 februari 2020

Silvia, som så många andra hundar, hittades vandrandes omkring på gatorna. En vanlig själ plockade upp henne och man tog henne till Malaga hundgård som SOS samarbetar med. Inget chip hittades och ingen har frågat efter henne. Volontärerna beskriver henne som en snäll glad hund. Hon är inte nervös av sig och är inte den som brukar ställa till bråk. Skulle någon bråka med henne svarar hon tillbaka tills dom går därifrån. Vid möten med andra hundar är hon lugn och respektfull. Hon delar kennel med både hanar och tikar och hon fungerar bra med alla. När hon fick möta gårdens katter (film) brydde hon sig inte speciellt men vi lovar aldrig att det skulle fungera problemfritt om det finns katt i nya hemmet.

Silvia går bra i koppel. Hon är väldigt nyfiken under sina promenader och vill lukta på allt. Hon har inte fått provat på att vara lös.

I playpen leker hon gärna med boll och hon har inga problem med att dela med sig av leksaker. Kast med boll är en favorit och hon fångar den och släpper tillbaka bollen till volontärerna så dom kan kasta igen. Man kan även ta bollen från henne utan problem. Kastar man bollen högt i luften hoppar hon upp och fångar den.

Kel och gos är också något som Silvia uppskattar. Att bli borstad, få klor klippta eller öronen rensade går också bra. Denna fina dam är över lag en enkel vovve som vi tror passar i vilken typ av familj som helst.