Uppdatering 22 juli 2020

Saray kom till Sverige den 5 juli. Vi söker nu efter ett nytt hem till henne. Hennes nuvarande matte har skrivit en uppdatering om henne, som hon upplever henne efter denna korta tid. Den kommer nedan. Saray finns i närheten av Avesta.

Under den korta tiden vi haft Saray har hon spridit massvis av glädje med sin sprudlande energi och kärlek till alla människor och hundar hon möter. Hon är en mycket glad och följsam hund som älskar att leka och tycker om att ha dragkamp med sina leksaker. Vi har haft henne mycket lös på gården vilket hon uppskattat. Att få springa flera varv runt huset eller att få busa med en annan hundkompis är något hon aldrig tröttnar på, men då vår hund är ganska liten blir Saray lite mycket för honom. Därför tror vi att om det finns hund i nya hemmet att det vore bättre med några större hundkompisar
Hos oss har hon varit rumsren, haft bra aptit, snäll i all hantering och en ängel att gå på promenad med. En perfekt familjehund då hon älskar barn och inte har något ont emot nån i sin närhet.

 

29 april 2020

Saray hittades som så många andra vovvar vandrandes omkring i en by. Som tur var plockade en vänlig själ upp henne. Det var inga problem att få in henne i bilen och man tog henne till Malaga hundgård som SOS samarbetar med. Inget chip hittades och ingen har anmält henne som saknad. Volontärerna beskriver henne som en mycket glad och framåt hund som kommer överens med allt och alla, hundar, katter, barn. Hon är inte nervös av sig vid nya möten utan tvärtom. Hon älskar att lära känna både nya människor och vovvar. Saray bjuder gärna in till lek och uppskattar verkligen att vara med andra hundar. Kast med boll är också en favorit och hon kommer gärna tillbaka med bollen så man kastar den igen. Saray har inga problem med att dela med sig av varken leksaker eller mat.

Hon kommer gärna och sätter sina tassar på volontärerna för att få uppmärksamhet, kel och gos står också med högt på listan.

Saray har också fått komma med på utflykter och hon skötte sig mycket bra. Hon har inga problem med att åka bil och hon går bra i koppel.

Vi tror att Saray verkligen hade uppskattat om det redan finns en vovve i hennes nya familj.

Hon är resklar från början på juli.