Rubita sågs till på ett industriområde en längre tid. Till sist ringde en som arbetade där Malaga hundgård som åkte dit och hämtade henne. Rubita hade inget chip och ingen har frågat efter henne.

Rubita beskrivs som en välbalanserad vovve som är aktiv men även bra på att slappna av. Hon leker gärna med sina kennelkompisar och när hon är tillbaka i sin kennel tar hon gärna en siesta i solen. Hon lägger sig gärna på rygg för att bli kliad på magen, något som hon verkligen tycker om. Rubita tycker mycket om att vara med volontärerna. När det är dags att få komma ut från sin kennel går hela hennes kropp och svans av lycka.

Rubita fungerar bra med alla hundar hon har fått träffa. De tog även in henne till gårdens ”katteria”, men hon var inte intresserad av katterna, verkade mer osäker, men vi kan naturligtvis inte garantera att det skulle fungera problemfritt om det finns katt i nya hemmet. Denna fina tjej är över lag en väldigt lätthanterad hund som vi tror passar i vilken typ av familj som helst. Man ska dock tänka på att hon är en podenco och det kan därför finnas jakt i henne, så ingen garanti att man kommer kunna ha henne lös på icke inhägnat område.

Rubita är resklar från 6 april. Då det är landtransport som gäller kommer hundarna i de allra flesta fall till Helsingborg, och det allra bästa är ju förstås om hunden kan hämtas där. Om det av någon anledning inte fungerar så försöker vi förstås hjälpa till med transport längre upp i landet.