16 Mars 2022

Ross och hans två syskon hittades fastbundna i grinden till Malaga hundgård som vi samarbetar med. Syskonen fick hem ganska fort medan Ross blev kvar på gården. Vi har nu valt att hjälpa Ross att hitta ett hem.

Sin första tid på gården satt Ross mest i ett hörn i kenneln och det var väldigt svårt att få kontakt med honom. Med mycket tid och kärlek från volontärerna så är han nu inte samma rädda hund som han var i början. Han är fortfarande blyg och försiktig vid nya möten, men när han märker att det inte är någon fara försvinner det snabbt.

Det märks att Ross aldrig har gått i koppel och det jobbar volontärerna på just nu, men det är något som man kommer behöva fortsätta träna på. Tiden i playpen utnyttjar han till max. Han älskar att springa runt och busa med sina kennelkompisar. Det är inga problem för honom att dela med sig av leksaker eller mat. När han är tillbaks i sin kennel så kopplar han lätt av och ligger gärna och tar det lugnt i solen. Ross har fått träffa katter och det gick bra. Dock är det inget vi kan lova kommer fungera i det nya hemmet och i en ny miljö.

Till Ross söker vi ett hundvant hem som gärna bor lantligt eller i mindre stad. Ross är resklar i slutet av April.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.