Rocky har verkligen haft otur hittills i sitt liv. Han har blivit adopterad två gånger men har nu kommit tillbaka till Malaga hundgård igen. Ursäkterna har varit att man ska flytta, att han inte är rumsren och att han leker för mycket. Så han har nu befunnit sig på gården sedan juni i år och nu vill vi hjälpa till att hitta ett hem till honom där han kommer få stanna resten av sitt liv. Ursäkterna som de tidigare familjerna kommit med beror ju helt på dem själva, om man tror att man ska få en ”fix och färdig” hund som redan kan allt och inte är beredda att jobba med ex vis rumsrenhet samt vara glada över en hund som vill jobb och lära sig saker ska man kanske inte alls ha en hund. Det är ju också så att många spanjorer lämnar sina hundar hemma långa dagar och har alldeles för höga förväntningar på vad de ska klara direkt.
Rocky är en aktiv hund med mycket energi. Han älskar att leka och väntar ofta på volontärerna för att dom ska kasta en boll eller någon annan leksak. Han delar kennel med ett stort gäng hundar och han har inga problem med någon av dem han har fått träffa. Han leker dock hellre med volontärerna än sina kennelkompisar. Sätter volontärerna sig på marken kommer han gärna och sätter sig i deras knä. Han uppskattar kel och gos och är över lag mycket lätthanterad. Rocky har ju, som sagt, bott i hem så han är van vid med allt vad det innebär. Han går bra i koppel men om han får syn på något intressant kan han dra lite i kopplet. Säger man till honom lyssnar han dock bra.
Vi söker att aktiv hem till denna fina kille. Någon som kan aktivera honom både fysiskt och psykiskt. Det märks han tycker om att lära sig nya saker.