Rocio hade setts till en längre tid i en liten by. Folket i byn matade henne. Till sist kontaktade man Malaga hundgård och några volontärer åkte till byn och satte upp en hundfälla. Rocio gick in i fällan en dag och kunde bli räddad. Hon har nu befunnit sig på Malaga sedan i början av januari, då var hon väldigt rädd och försiktig men hon gör framsteg varje dag. Hon går gärna fram till volontärerna för kel och gos och tar även mat från handen. Rocio går bra i koppel. Hon kan bli rädd för snabba rörelser och för höga ljud.

När Rocio är i play pen busar hon och springer runt och plockar gärna upp leksaker och slänger i luften för att sen fånga dem igen. Hon har inga problem med de hundar hon har fått träffa och hon bjuder gärna in till lek. Rocio har fått träffa katter och det gick bra. Hon har inga problem med att få klor klippta eller öronen rensade.

Vi tror att Rocio skulle passa bäst i ett hem utan små barn. Ett hundvant hem som kan jobba med mjuka metoder för att stärka hennes självförtroende.

Rocio kan vara resklar i slutet av april