15 December 2023

Sidon fd. Robert kom till Sverige oktober 2021. Sidon kom till en familj som gjort mycket för honom men tyvärr räcker det inte till och nu har husse och matte fått ta beslutet att omplacera Sidon.

Sidon har som familjen kallar det kontrollbehov, han har svårt med människor han inte känner och även hundar han inte känner. På promenad kan han låsa sig vid mötande hundar, bilar och vissa människor. Det är något familjen tränat på med hjälp av skvallerträning. Människor som Sidon inte känner och som rör sig hastigt tycker han är läskiga och visar det. Lär han känna en människa och tycker om den så är han en underbar, lekfull och tillgiven kille. Vissa accepterar han fort och andra måste han träffa några gånger innan han ger dem ett ok, han har träffat barn vid några få tillfällen och då varit duktig och försiktig. Att åka bil är inte en favorit sak hos Sidon, även om han gärna springer glatt och hoppar in i bilen så börjar han låta när bilen börjar köra. Något nya ägaren behöver träna på. Familjen har inte låtit Sidon vara lös med andra hundar förutom en väldigt undergiven hane som Sidon kommer överens med.

Sidon har väldigt lätt till stress och är en hund som har nära till skall. Familjen har varit hos veterinär för grundlig kontroll så inte smärta skulle vara boven, veterinärens utlåtande var att Sidon verkar vara fysiskt väldigt frisk och sund hund. Familjen har även fått hjälp av hundbeteendeutredare som hjälpt dem under åren och de tycker att Sidon inte alls är lika stressad hemma som tidigare.

Matte och husse berättar att även om de har en del arbete med Sidon så har han många fina sidor, han är otroligt charmig och kärleksfull. Han älskar mys och kel, söker ofta kontakt och vill ligga nära i soffan. Han gillar att träna och lära sig nya saker, är lätt att motivera med både godis och leksaker. En familjekär hund som vill vara med där familjen är. Beskriver även honom som kommunikativ, rumsren, hanterlig vid kloklipp, ensamhetstränad, miljöstark. Sidon gillar äventyr, familjen har haft med honom på segelbåt flertal gånger, han har sovit i tält både på vinter och sommar, varit med familjen när de åkt skidor, vandrat i fjällen, älskar att bada i sjö. Han är en aktiv kille som älskar att hitta på äventyr med sin familj.

Till Sidon söker vi en hundvan familj, som bor utanför stan då stadslivet stressar honom. En familj som arbetar med belönandemetoder. Vi tror att Sidon trivs bäst som ensam hund i hemmet då man kan ge all tid till honom. Ett hem som vill ha med sin fyrbenta familjemedlem överallt på massa spännande äventyr.

 

11 augusti 2021

Får vi presentera fina Robert. Han befinner sig på Malaga hundgård, där har han varit sedan i mitten av juni månad. På den tiden har han vunnit många av volontärernas hjärtan.

Robert är tillgiven, lekfull, aktiv och trevlig. Han socialiserar bra med andra hundar, både tikar och hanar. Han älskar långa promenader och går jättebra i koppel. När volontärerna kommer till hans kennel blir han jättelycklig och vill gärna överösa dem med pussar, han älskar att spendera tiden i play-pen med volontärerna. En riktig kelgris.

Man vet inte något om hans tidigare liv, men det märks att han har bott i ett hem då han är väldigt renlig och lydig. Robert kan också alla grundläggande kommandon. De kan inte förstå hur de personer som han måste ha räknat som sin familj kunde överge honom, då han är en sådan underbar hund. Man ska förstås inte döma då man inte vet orsaken. Han kan dock inte ha blivit illa behandlad då han inte visar någon rädsla alls mot människor, tvärtom, bara vänlighet. Så till honom söker vi ett hem som är lika kärleksfullt som han är.