Ross befinner sig nu i fosterhem i Falun

 

16 oktober 2021

Riku, som nu kallas Ross, kom till sitt nuvarande hem i slutet av juli månad. I familjen finns några katter och förhoppningen var ju att det skulle fungera dem emellan. Dock gör det inte det, utan situationen mellan honom och katterna har eskalerat och det fungerar inte. Så nu har matten kommit fram till att det bästa för både honom och katterna är att han hitta ett nytt hem till denna fina kille. Nedan kommer en beskrivning av honom från matte, kan dock säga att det nya hemmet måste vara intresserade av att jobba med sin hund, det är ingen soffpotatis:

Ross är en kille med mycket motor, han behöver rejält med motion och att få arbeta med hjärnan. Han spårar jättebra, fixar vinklar och apporter. Har börjat med tävlingslydnad, även specialsök. Ross kan dra en del i kopplet och gör i vissa hundmöten utfall, då oftast mot stora mörka hundar. Har man bara med sig lite godis, så brukar det vara lätt att avleda honom.

Han brukar få vara lös när vi går i skogen, vilket vi gör varje dag, då gillar han att jaga fåglar men inte något annat vad jag märkt. Inomhus vill han alltid vara nära, ligger gärna i knät när man sitter i soffan, han är fortfarande valpig i sitt beteende, tuggar gärna i händer och armar som valpar kan göra. Ross är också ganska hårdhänt i lek med andra hundar, men gillar ”jaga”-leken. Han älskar när han får nåt hundben att tugga på. Något han älskar är också att åka bil, då får han ligga i bur, då han annars kan tugga på det han kommer åt.

Ross kan också vara själva hemma, uppåt tre timmar har han varit det, vilket fungerar bra.

Han finns i Umeå. Om ni känner att detta är hunden för er så börja med att skicka in intresseanmälan. Mer information kan ni sedan få direkt från hemmet.