25 September 2022

Pumba dumpades med sina 2 syskon utanför Malaga hundgård. Den som hade dumpat hundarna hade lagt dem i en plastlåda och tejpat för den så valparna inte skulle kunna ta sig ut. Det var precis så att de klarade sig så det nästan inte kom in någon syre.

Pumba beskrivs som en glad liten lekfull kille. Han älskar att vara med sina kennelkompisar och vill alltid vara med där det händer grejer. Är det någon som bjuder in till lek så är det ofta Pumba. När det kommer till mat och leksaker så har han inte haft några problem att dela med sig. Vad det gäller volontärerna så hoppar han gärna upp i deras famn för att få kel och gos. Man har inte märkt av att han skulle vara nervös vid nya möten med människor. Att han aldrig gått i koppel märks och man koppeltränar han just nu, men det måste hans nya familj fortsätta träna!

Vi tror att en familj som redan har en lekkompis till Pumba hade passat honom bäst. En familj som är medelaktiv som vill hålla på med aktiviteter och lekar.

Pumba är resklar i slutet av Oktober.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt