18 Juli 2022

Principe dumpades av sin förra ägare på det lokala hundhägnet, där hundar efter en viss tid får somna in. Varför han dumpades vet man inte, men då han är av rasen podenco så misstänker man att han dumpades då han inte dög till jakt. Han räddades av Malaga hundgård, där han befinner sig idag.

Han är en mycket kärleksfull liten hund mot volontärerna och han gillar att sitta i deras knä för kel och gos. Med hundarna han fått träffa är han väldigt sällskaplig, han leker däremot inte så speciellt mycket med dem. Han föredrar hellre att springa efter en boll i sin egna takt, men när han vill vara med de andra hundarna så springer han efter dem. Principe har inte haft några problem med att dela med sig av varken mat eller leksaker.

Vi söker ett lugnt hem till Principe där det gärna redan finns en hundkompis. Principe är resklar i början av september.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.