18 April 2024

Några dagar efter julafton 2023 så hittade en arbetare på Malaga hundgård Petty fastknuten längst med deras staket. Någon hade övergett henne där under natten. Man tog in henne och letade efter chip och ägare men hittade inget. Därför har vi nu valt att hjälpa till att hitta ett hem åt denna fina tjej.

Pretty är en väldigt lugn och försiktig tjej. För varje dag som går vågar hon mer och mer, hon har nu vågat låta många av volontärerna att klappa henne och hon luktar gärna på dem för att känna vilka andra hundar dem har varit hos. Volontärerna beskriver henne som en tyst och oberoende hund. Pretty delar kennel med blandade hundar, yngre och äldre, hanar och tikar, vilket går bra. I playpen leker hon gärna med dem eller så ligger hon och observerar vad dem gör. När man ska koppla henne för att gå tillbaks till kenneln eller ut på promenad så står hon stilla tills hon är kopplad och sen går hon fint i kopplet.

Till Pretty söker vi en familj som har tålamod och är beredd på att låta det ta den tid det tar för Pretty att våga lita på sin nya familj. Någon som är villig med att arbeta på att förstärka hennes självförtroende. Pretty fungerar både som ensamhund eller med hundkompis.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.