4 Februari 2023

Som många andra hundar så hittades Poncho när han gick helt själv på gatorna i en liten by utanför Malaga. Som tur var så sågs han av ett par som adopterat hund från Malaga hundgård tidigare. De tog med sig honom hem efter de kontaktat hundgården och han fick stanna hos paret tills han fått vaccinationer. Då paret redan hade hund och inte hade tanke på att ha en till så fick Poncho flytta till gården när han var fullvaccinerad.

Volontärerna beskriver Poncho som sympatisk, trevlig och aktiv vovve. När han har tid i playpen så passar han på att springa av sig och busa med sina kompisar. Han älskar även att springa efter leksaker och bjuder gärna in sin kompisar till leken. Han har inte haft några problem att dela med sig av varken mat eller leksaker. Han har inte heller haft några problem med de hundar han fått träffa. Däremot så kan han svara tillbaks om någon hund är dominant. Han är inte den som lägger sig på rygg eller backar undan.

Poncho går gärna som en svans efter volontärerna för att ha koll på vad dem gör men även för att kunna sno till sig en massa gos och kel. Man får inte vara rädd för att få massa pussar av denna fina kille om man väljer att adoptera honom. Hans favoritsysselsättning är att leka med leksaker med volontärerna och gärna ha dragkamp.

Till denna fina kille söker vi ett hundvant hem som är aktivt. Någon som vill hitta på roliga äventyr och ge honom ett varmt och kärleksfullt hem! Poncho är resklar i mitten av mars.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.