28 December 2022

Piratas f.d ägare la ut en annons på sociala medier där han frågade om någon kunde ta över Pirata, om ingen skulle göra det så skulle han avliva honom. Som tur var så såg en av Malaga hundgårds volontärer annonsen och de tog emot Pirata. Då vi samarbetar med Malaga hundgård har vi valt att hjälpa till att hitta ett hem åt honom.

Det märks tydligt att Pirata inte fått mycket kärlek eller människokontakt. Sin första tid på gården var han väldigt rädd och så fort volontärerna kom nära så kröp han ihop i ett hörn och skakade. Nu när han varit på gården en tid och fått en massa kärlek av volontärerna så är han en helt annan hund. Han uppskattar att leka, gå promenader, få godis och att få mysa med volontärerna.

Att lyfta upp honom för att klippa klor eller tvätta honom är inga problem. Man har märkt att Pirata tycker om att lära sig nya saker och upptäcka världen. Han har inte haft några problem med någon av de hundar han har fått träffa. Han har även träffat katter och det gick bra, det är dock inget vi kan lova kommer fungera efter ett miljöombyte.

Till Pirata söker vi ett lugnt hem, någon med hundvana som kan fortsätta att förstärka hans självförtroende. Någon som vill ha en bästa vän att gå långa mysiga promenader och upptäcka världen med. Pirata är resklar i början av Februari.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.