Pipa tillhörde en jägare men då hon inte var tillräckligt bra på jakt valde man att dumpa henne. Hon var väl egentligen för ung för jakt men man kanske märkte att intresset inte alls fanns där, vilket gjorde det ointressant att behålla henne. Som tur var togs hon till Malaga hundgård som SOS samarbetar med.
Hon har snabbt blivit en av volontärernas favorit med sin härliga personlighet. Hon är en kärleksfull, glad och framåt vovve. Som tur är verkar hon ha glömt tiden hos sin förra ägare. Hon sätter sig gärna bredvid volontärerna och det är inga problem att klippa klor, rensa öron eller att borsta henne. Hon är överlag väldigt lätt att hantera.
Hon är ju fortfarande valp och hon tycker om att busa med sina kennelkompisar och ligga och tugga på leksaker. Hon har inga problem med någon utav hundarna hon har fått träffa.
Vi tror att denna fina tjej skulle passat i vilken typ av familj som helst. Man måste dock tänka på att hon är ju en podenco, vilket är en jakthund så kanske kommer man bara ha henne lös på inhägnat område och annars blir det koppelpromenader.
Pipa är resklar i början på december