Pinocho hittades som så många andra vovvar när han vandrade omkring på landsbygden. Malaga hundgård hade fått tips om en övergiven hund i dåligt skick och när man åkte ut för att rädda honom hittade dom även Pinocho. Han har varit på hundgården sedan i december. Inget chip hittades. Det märktes snabbt att Pinocho inte haft ett lätt liv. Han var väldigt rädd för volontärerna så när de skulle koppla honom så liksom frös han till av rädsla. Med mycket kärlek och jobb av volontärerna märker man idag att Pinocho är en mycket gladare och mindre rädd vovve som uppskattar sina promenader och det är inte längre några problem att koppla honom.

Pinocho har en gammal fraktur i ena bakbenet som inte har fått läka på rätt sätt. Det verkar dock inte vara något som påverkar honom och han kan leva ett normal liv. Ibland ser man att han haltar lite på ena bakbenet. Han leker, springer och busar precis som dom andra vovvarna.

Pinocho tycker om kel och gos. Det är Inga problem att klippa klor eller hålla rent öronen. Han kommer bra överens med alla hundar som han har fått träffa.

Vi söker ett lugnt hundvant hem till denna fina kille.

Pinocho är resklar från början av april.