12 Mars 2023

Pikachu hade synts till under en längre tid helt ensam på en takterrass, polisen blev kontaktad och i samarbete med Malaga hundgård kunde de ta sig upp på takterrassen och rädda Pikachu. Det var en stor och lång process då Pikachu aldrig varit i kontakt med människor och var livrädd. Han togs direkt till Malaga hundgård som vi samarbetar med när han blev infångad.

Sin första tid på gården kunde volontärerna inte gå nära honom utan att han försökte bita dem och ville inte ha någon kontakt, han var så rädd för människor och trodde att dem ville honom illa. Med mycket tid, tålamod och kärlek från volontärerna så är Pikachu idag en helt annan hund. Idag uppskattar han kontakten han får av volontärerna och han har upptäckt vad kel och gos är för första gången i hans liv. Nu är det han som gärna hoppar upp frivilligt i volontärernas knä för att ge en massa pussar.  Han har träffat en del olika hundar och det har gått bra, han är en social hund som gärna bjuder in till lek. Att dela med sig av leksaker och mat är inga problem vad dem sett på gården. Just nu koppeltränas han och det går framåt! Man kan klippa klorna och borsta honom utan att han tycker det är obehagligt.

Till denna fina kille söker vi ett hundvant hem, någon som kan ge honom den kärlek han förtjänar och visa att den stora världen inte är läskig och farlig. Pikachu är resklar.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.