10 juli 2022

Lilla Pepe har varit hos sin nuvarande familj sedan april 2018 men nu har de vänt sig till oss för att få hjälp med att hitta ett nytt hem till den lilla killen. Orsaken är att matten inte längre kommer ha möjlighet att få ta med honom till sitt arbete, vilket han hittills har kunna få göra. Andra förändringar i familjen gör också att det inte kommer fungera framöver.

Nedan kommer beskrivning som vi har fått från familjen:

När vi hämtade Pepe på Arlanda hade vi med en transportbur som han fick åka hem i, sedan dess så är den buren något av en trygghet för honom, han går dit när han vill vara ifred, leka själv eller också om det är något läskigt, som åska t.ex, då är det ett bra gömställe. I början hade han svårt att förstå hur han skulle leka med sina leksaker men nu leker han gärna för sig själv och ibland även med oss, men det blir bara en kort stund innan han tappar intresset.

Möten med andra hundar går bra så länge han får bestämma, annars går han bara förbi om hunden i fråga inte känns ok, han är snabb att läsa av den andra hunden och hoppar undan om det inte känns bra. Katter däremot är okej så länge de är coola. Han har en kattkompis, Niko, som han gillar och leker bra ihop med. Annars tycker han det är roligt springa efter så fort de börjar springa.

Hur han gosar eller sover? Det är två favoritställningar han måste göra för att kunna sova.

Det ena är under täcket, tätt inpå någon husse eller matte eller att ha huvudet instoppat i någons armveck, kudde eller filt.

Han älskar långa promenader så länge det är fint väder och varmt ute, är det regn eller plask-snö stannar han mer än gärna inomhus, nöden har ju ingen lag så det blir då en ”snabbis” för honom.

Det han absolut älskar att göra, är att få ligga ute i solen med en filt under sig.

Han har svårt för högljudda människor, plötsliga rörelser eller ljudet av en bilmotor.

Gällande bilåkning så är det inte något han tycker om, han hoppas gärna in i sin bur,men börjar alltid flämta när motorn går igång. Vi har försökt med olika medel så att han ska kunna njuta av bilresan, men inte lyckats, så om det inte behövs så slipper han åka med.

Han har gamla bitskador i vänster höft och ben vilket redan fanns där när vi fick honom. Det gör att han ofta drar upp bakbenet stundtals vid promenader eller går nerför trapporna. Han tycker dessutom inte riktigt om trappor heller.

Hans tänder är inte i toppskick ändock äter han rätt bra och har inga problem med att dricka eller tugga ben. Har en särskild teknik för att tugga eller skrapa rent.

Äter i dagsläget blötfoder på morgonen och torrfoder på kvällen.

Han kan några tricks och förstår dessutom lite teckenspråk, så länge han vet han ska få godis.

(familjen kommunicerar själva via teckenspråk).

I sin helhet är Pepe en otroligt fantastisk hund med en mysig personlighet och är lätt att bli förälskad i, de vi haft som hundvakter vill väldigt gärna att han ska få komma tillbaka till dem.

Det vi, hans nuvarande familj har på vår önskelista för hans nya familj är:

Att han får komma till ett hem, där det inte finns småbarn och att det är människor som är medvetna över vad en fd gatuhund innebär.

Att han får vara ensamhund eller eventuellt ha en hundkompis som han funkar ihop med.

Att han får komma till ett hem som erbjuder mycket gräsmatta, att kunna sola sig på.

Att han får ha sin transport-bur på ett och samma ställe för att veta var han kan få vara ifred på vid behov.

SOS kommentar: Gällande Pepes tänder så kommer han, innan placering, att komma till veterinär för genomgång över vad som behöver göras, rengöring osv, eventuellt kan han ju också bli av med några tänder.

Är ni intresserade av Pepe så börja med att skicka intresseanmälan, så hör vi av oss efter det. Har ni några funderingar innan dess så kan ni ringa till Jeanette tel 070-3163760

Pepe finns i Stockholm