20 Augusti 2022

Opalo hittades på en byggarbetsplats, han gömde sig bland traktorer och byggmaskiner. Som tur var lyckades arbetarna att fånga in honom och tog med han till Malaga hundgård som vi samarbetar med.

När Opalo först kom till gården var han livrädd. Han satt i hörnet av sin kennel från morgon till kväll. Han var rädd för volontärerna och brydde sig inte om de andra hundarna. Man kunde inte få på honom kopplet så rädd som han var.

Nu efter en tid på gården så är hans rädsla mindre. Han har börjat vara som en ”normal” hund, som gillar att springa runt och leka med de andra hundarna och mysa med volontärerna. Volontärerna jobbar fortfarande på hans blyghet som finns kvar. Men han är redan som en helt annan hund än den Opalo som först kom till gården.

Opalo går bra i koppel och fungerar bra ihop med de hundar han har fått träffa och även katter. Det är dock inget vi kan garantera att han kommer gå ihop med katter efter en flytt och när det är en ny miljö.

Vi söker ett hem som kan förstå att Opalo kommer vara lite skygg till en början, en familj som vill visa honom vad ett kärleksfullt hem är. Gärna en familj som har hund sen innan och kan hjälpa Opalo att bli trygg. Den familjen kommer få en jättefin familjemedlem.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt