Nicke (akaMininicky)

Nickes nuvarande familj har bett oss om hjälp att omplacera honom. Detta är inte något som de önskar men pga att de har fått stora problem med en av grannarna så känner de att de inte har något annat val. Det problemet har till stor del uppkommit pga att hans skällande stör.

Han har varit i sin familj sedan i januari 2020 och familjen beskriver honom som en glad och go kille men med en osäkerhet inom sig, detta har blivit bättre under det år han varit i familjen men skällandet är fortfarande det stora problemet. Så det behövs någon som är medveten om detta och villiga att arbeta på att försöka få honom att känna trygghet, vilket förhoppningsvis för med sig att mycket av hans skällande upphör/avtar. De märker att det beror på rädsla och osäkerhet.

Det verkar som om han skäller för att tala om att han är där, så kom inte nära, jag är rädd. Om de låter honom komma nära det han skäller på så brukar han lukta på det/den och sedan slutar han skälla. Nicke tycker om att leka med andra hundar, han kan vara rädd i början om det är en stor hund men sedan går det bra. Han fungerar bra med barn, tycker om att ligga och mysa med dem.

Han är en mycket matglad kille som gärna stjäl mat så fort han får chansen, även så på promenad, hittar han något så slinker det ner. Kloklippning är väl ingen favorit men kan funka med lite övertalning, han tuggar gärna ner sina klor själv. Nicke är väldigt mörkrädd och vill gärna ligga sked under täcket.

Familjen gick en unghundskurs med honom, hade väl tänkt gå fler men blev inget pga Coronan, då gick han också in i sin tonåring-period och var totalt döv och lyssnade inte alls, denna verkar han nu vara på väg ur. Han har också mycket jakt i sig och man kan inte ha honom lös. Han har några gånger lyckats rymma till skogs men eftersom han upplever att skogen också är otäck så har han kommit tillbaka efter bara några minuter.

Pga hans skällande är ett boende i lägenhet inte aktuellt.

Nicke finns nu i Fagersta.