9 juni 2021

Nicke har varit i sitt fosterhem sedan 7 maj och här kommer information från fostermatten.

Nicke är en väldigt trevlig och tillgiven liten kille som kommer behöva ett hem som har intresse och tid för att aktivera sin hund, han är nog inte en hund som vi skulle välja som första hund till en familj, utan hundvana krävs. I sitt tidigare hem hade ju familjen fått klagomål på att han skällde när han var ensam hemma. Nu bor hans fostermatte väldigt lantligt beläget så om det skulle vara så att han skäller så stör han inte, men hon har inte märkt att han ska vara speciellt skällig, det kan han nog bli om han blir för understimulerad. Nicke brukar få åka med i bilen ibland och har inte några problem att bli lämnad där en stund.

Han har visat sig vara lite osäker när matten tar fram kopplet, då kan han gömma sig under köksbordet, så något negativt kopplar han samman med detta.

Hans nya hem bör inte vara i en lägenhet, utan helst lantligt beläget. Man får vara beredd på att han kan skälla och om man har fler hundar så får man utfodra dem avskilt, han har nästan startat ett bråk då han fick sin mat för nära de andra hundarna.

Nicke är ju, som man ser på bilderna, en otroligt söt kille och det är konstigt att han fortfarande söker hem. Antagligen blir man kanske lite osäker om han har många problem och drar sig kanske för att skicka intresse. Han behöver få använda hjärnan och skall inte bara ses som en liten söt kille utan en otroligt intelligent hund. Så om man är införstådd med detta så kommer man att få en riktigt härlig kompis

 

 

 

8 maj 2021: Nicke finns nu i fosterhem i Boxholm och ny uppdatering kommer när fostermatte lärt känna honom tillräckligt för att ge en rättvisande bild av honom.

Nicke (akaMininicky)

Nickes nuvarande familj har bett oss om hjälp att omplacera honom. Detta är inte något som de önskar men pga att de har fått stora problem med en av grannarna så känner de att de inte har något annat val. Det problemet har till stor del uppkommit pga att hans skällande stör.

Han har varit i sin familj sedan i januari 2020 och familjen beskriver honom som en glad och go kille men med en osäkerhet inom sig, detta har blivit bättre under det år han varit i familjen men skällandet är fortfarande det stora problemet. Så det behövs någon som är medveten om detta och villiga att arbeta på att försöka få honom att känna trygghet, vilket förhoppningsvis för med sig att mycket av hans skällande upphör/avtar. De märker att det beror på rädsla och osäkerhet.

Det verkar som om han skäller för att tala om att han är där, så kom inte nära, jag är rädd. Om de låter honom komma nära det han skäller på så brukar han lukta på det/den och sedan slutar han skälla. Nicke tycker om att leka med andra hundar, han kan vara rädd i början om det är en stor hund men sedan går det bra. Han fungerar bra med barn, tycker om att ligga och mysa med dem.

Han är en mycket matglad kille som gärna stjäl mat så fort han får chansen, även så på promenad, hittar han något så slinker det ner. Kloklippning är väl ingen favorit men kan funka med lite övertalning, han tuggar gärna ner sina klor själv. Nicke är väldigt mörkrädd och vill gärna ligga sked under täcket.

Familjen gick en unghundskurs med honom, hade väl tänkt gå fler men blev inget pga Coronan, då gick han också in i sin tonåring-period och var totalt döv och lyssnade inte alls, denna verkar han nu vara på väg ur. Han har också mycket jakt i sig och man kan inte ha honom lös. Han har några gånger lyckats rymma till skogs men eftersom han upplever att skogen också är otäck så har han kommit tillbaka efter bara några minuter.

Pga hans skällande är ett boende i lägenhet inte aktuellt