26 februari 2022

Nala kom till sin familj sommaren 2020, men på grund av ändrade livssituationer så kan Nala tyvärr inte bo kvar hos sin matte och söker nu nytt hem. Hennes nuvarande ägare beskriver henne såhär:

Nala är en väldigt social, positiv, och nyfiken tik som är med på det mesta. Hon älskar när vi går på promenad med det gäng av hundägare som vi har i vår närhet, då springer hon glatt runt och leker med dem. Hon kan dock tycka att hundar som är väldigt ”på” kan vara lite otrevligt men med den välkända flocken är hon trygg och fungerar jättebra, hon är en glad och livlig vovve när vi är utomhus. Inne så kan hon slappna av och ta det lugnt, men hon är ingen soffpotatis utan behöver stimulans för både ”knopp och kropp”.

Det är inga problem med hundmöten, hon är väldigt intresserad men endast bara för att hon vill leka, hon är dock lätt att avleda med en godisbit eller också bara med rösten, hon är lyhörd och lyssnar på mig. Inga problem med att ha henne lös, hon lyssnar oftast på en gång men ibland så bara måste hon göra klart det hon håller på med innan hon kommer. När vi är ute och går och hon är lös så är det ofta lätt att se på Nala om det kommer något, människa eller något djur för hon ställer upp sig och spanar, då går det att kalla in henne.

Nala har inte träffat mindre barn bara tonåringar och det är inga problem. Katter har hon bara sett på håll men sååå intresserad av vad det är för konstigt.  Det är inga problem för Nala att vara ensam ett tag, hon har aldrig bitit sönder eller skällt (pratat med grannarna). Hon kan då ta en strumpa eller sko till sin bädd, mest som sällskap. Åka bil fungerar utan problem, hon ligger fint i buren. Kloklippning, borstning och att bada (inne) är ingen favorit men hon finner sig i det, hon ställer sig själv i duschen. Nala upplever fyrverkerier som lite skrämmande.

När hon ska hälsa på människor kan hon hoppa upp emot dem ibland för hon blir så glad. Hon har fått vara med på jobbet ganska mycket och där är hon verkligen uppskattad av både de boende och arbetskamraterna. Jag jobbar på ett demensboende och hon är lugn och fin med pensionärerna och konstigt nog så hoppar hon inte på dem fast hon blir glad att träffa dem, så verkar som om hon kan läsa av människor.

Hon är verkligen lätt att träna för hon har ett stort godis och föremålsintresse. Jag har tränat lite flyktspår och gömt lite godis på olika höjder både inne och ute och hon jobbar väldigt bra. Nala är alltså en vovve med en härlig personlighet och hon är ju också en väldigt söt tjej.

 

 

Tidigare info om Nala:

Nala föddes på Malaga hundgård efter att hennes föräldrar blivit räddade från en djursamlande person. När hon var en liten valp så blev hon adopterad, men nyligen blev hon åter lämnad tillbaka till hundgården. Detta då hennes ägare förlorat sitt jobb och inte längre kunde ta hand om henne. Nala är en vänlig hund med en underbar personlighet som försöker få ut det mesta hon kan av den halvtimmen hon får i playpen, hon leker med bollen och myser med volontärerna, hon älskar mänsklig kontakt. Nala är vänlig mot barn så hon skulle säkert bli en bra lekkompis till något barn, förutsatt naturligtvis att det sker på hennes villkor och att det inte är för små barn, de måste kunna umgås med en hund på rätt sätt.

Nala verkar vara rumsren-då hon ju bott i ett hem. Hon lyssnar bra till sitt namn och går bra i koppel. Vi kan naturligtvis inte lova att man inte kommer få göra lite koppelträning med henne. Denna beskrivning är hur hundgården upplever henne. Nala fungerar bra med andra hundar, oavsett storlek och kön. Hon verkar också fungera med katt, även där får man kanske vara beredd på lite jobb om det skulle finnas katt i nya hemmet, det finns aldrig garantier.