Nytt hem sökes till Nala:

Nala (tidigare Maja) kom under hösten 2015 tillsammans med sin bror Max som valpar till SOS hundgård. Hon har varit i Sverige sedan början av 2016 och i sitt nuvarande hem sedan 2017 men pga sjukdom i familjen så har de inte längre möjlighet att ge henne det hon behöver i form av motion och aktivering.

Familjen beskriver Nala som en tjej full av kärlek och energi, hon är gosig, rolig och kramgo. Hon har en egen korg med leksaker som hon älskar att rota i. Nala är väldigt oral och vill gärna tugga på ben och dylikt. Hon tycker mycket om att få sova i sängen, under täcket då förstås.

Hon älskar alla människor och barn, men hon kan vara klumpig och väldigt på när hon ska upp i ansiktet och pussas. Hennes favoritgodis och något hon blir extraglad att få är tonfisk på burk.

Det krävs dock en hel del av nya familjen då det finns mycket att jobba med när det gäller Nala. Det kanske kan uppfattas som om mycket är negativt men det måste bli rätt i nya familjen för henne så då måste man veta vad där är att jobba med, eller vara medveten om helt enkelt.

Hon har väldigt mycket energi, mycket aktivering både fysisk och mentalt är avgörande.

Nala kan inte gå lös då hon rymmer utan att blinka eller se sig om.

Hon blir skällig, spattig och mörkrädd när hon är full av uppdämd energi, hon blir reaktiv och obalanserad utan motion.

Hon är sällskapskrävande, nu lämnas hon bara runt en timme någon gång i veckan. Om hon skulle ha en hundkompis tror man att hon skulle kunna lämnas ensam längre stunder. Nala skulle verkligen uppskatta om det finns någon/några mer hundar i familjen.

Hon är rädd för vissa ljud, som fyrverkerier, samt att hon blir osäker när man dammsuger, men får hon då ligga i ex.vis soffan i lugn och ro och man lugnar henne går det bra. Nala kan försvara sin matskål och leksaker mot andra hundar, dock aldrig mot människor. Hon ska inte bo med katt, familjen säger att de inte litar på henne mot andra djur, förutom hundar.

Lite medicinska problem: Hon kan ibland få svamp mellan tårna men har då ett veterinärt schampo som hjälper. Hon har känsliga och kliiga ögon som blir bättre när man sköljer ögonen vilket är enkelt gjort på henne.

Hon kan ha svårt att hålla tätt till och från då hon blir stressad (säkert då i början om hon byter hem tex).

Slutligen från hemmet: Kan inte nog understryka vikten av sällskap och aktivering. Hon är lättlärd och intelligent, så bara nån har intresset och orken att motionera henne, kommer det mesta falla på plats, har sett ett tydligt samband mellan bristen på motion och hennes sämre sidor.

Mentalt kan det också exempelvis vara att låta henne titta på djurprogram, sitta på en bänk och låta henne träna på att inte hälsa på alla som går förbi eller att ge henne ett stort otympligt ben att tugga på, hon sysselsätter sig också med sin leklåda. Så allt behöver inte vara så omständligt.

Nala finns nu i Bollnäs-trakten. Önskas ni mer info ring: Jeanette 070-3163760

Är ni intresserad av henne så skicka intresseanmälan.