22 juni 2021

Ny uppdatering från Nalas fosterhem – hon befinner sig i Skellefteå.      OBS!  Vi söker ett hund och katt-fritt hem till Nala.

Nala har bott i fosterhem efter att hennes hem pga sjukdom inte längre kunde ge Nala det hon behöver. Nu har jag haft henne ett tag och kan med säkerhet beskriva denna fantastiska tjej. Hon är en stabil och självsäker dam som verkligen tycker om närhet och kärlek.

Nala är väldigt hängiven och vill alltid vara till lags och göra rätt, hon är väldigt duktig inomhus och kan utan problem lämnas själv, hon är tyst och skäller inte även i lägenhetshus med mycket grannar. Mat kan stå framme inom räckhåll men hon tänker inte ens tanken på att ta något hon vet inte är hennes. Hon lyssnar bra och förstår snabbt vad som är rätt och fel. Hon har en bädd uppe i soffan som hon ligger på och om hon försöker gå utanför den för att komma närmre sätter hon försiktigt ut en tass på soffan och tar ögonkontakt och frågar om lov. Hon är även ordentlig och försiktig inomhus och tippar inte ut saker eller liknande trots att hon är lite större och även om man busar.

Hon är en väldigt lättsam hund som älskar att vara med och vara aktiv men som även kan ligga i lugn och ro trots att det händer mycket omkring henne. Hon följer gärna med och bara tittar på när man gör saker men stannar utan problem i sin säng om hon blir ombedd. Nala älskar att åka bil och är lätt att ta med sig överallt. En snabb väg till Nalas hjärta är genom en boll och hon är så duktig och kommer direkt tillbaka och lägger bollen i handen på en.

Hon går väldigt fint i koppel och om hon blir nyfiken på något kan man bara påminna henne och så är hon tillbaka vid ens sida.

När Nala möter hundar på promenad blir hon väldigt nyfiken och vill hemskt gärna dit och hälsa, om hon inte får det pratar hon ibland och gör ljud ifrån sig men skäller inte och tar man ett stadigt tag i kopplet och påminner henne med en godis kan man absolut passera andra hundar utan problem.

Nala är en jättehärlig hund som verkligen kommer förgylla vardagen i sitt nya hem.

Hon behöver komma till ett hem där hon får vara aktiv och använda sina fanatiska egenskaper i både kropp och knopp!

Nala skulle nog tycka det var jätteroligt med extra träning inom något visst område men älskar också långa härliga promenader, cykelturer och annan fysisk träning

Vid frågor så går det bra att höra av er till fostermatte Ebba: 073 7193043

 

 

 

 

Uppdatering 24 maj 2021

Nala har bott i fosterhemmet i snart två månader och har där förgyllt deras liv. Hon beskrivs som en kelgris som älskar att vara nära. Gäster välkomnar hon som sina bästa vänner, pussar och ligger gärna bredvid i soffan. Nala charmar alla hon träffar. Hon är väldigt aktiv och älskar att få röra på sig. Ute är hon ett riktigt energiknippe och följer gärna med på cykelturer, springturer och långa promenader. När hon är hemma är hon dock väldigt lugn och harmonisk. Mellan sov och myspauserna inomhus kommer hon ibland med sin leksak eller ett ben och visar med hela kroppsspråket att hon vill leka. Hon blir väldigt glad och nöjd över sig själv när man bekräftar henne och säger att hon är gullig eller duktig. Hon älskar verkligen att vara duktig och lära sig nya saker vilket hade varit kul om hon fick fortsätta med i nya hemmet.

Nala har inga problem att vara hemma själv och visar inte på stress när man kommit hem heller. Hon känns väldigt trygg i att bli lämnad då hon aldrig har skällt eller gjort ljud från sig. Nala går väldigt fint i kopplet och travar framåt när man säger ”gå fint”. Hon kan dra lite ibland när hon är på ett nytt ställe eller när det finns mycket distraktioner, men så länge man påminner henne och håller kontakt med henne så går det fint. Som med de flesta hundar så finns det några saker som kommer behöva jobbas vidare med: Nala kan bli stressad av hundmöten vilket nya ägaren kommer fortsätta få träna på. Under sina två månader i fosterhemmet har hon gjort stora framsteg. Hon har gått från att fokusera på en hund på väldigt långt avstånd och tjuta och skälla till att kunna gå förbi hundar utan problem och inte ens göra ett ljud av sig. Däremot kan hon fortfarande skälla till och dra mot hundar ibland, framför allt när man står stilla och hunden kommer gående eller enligt Nala kommer för nära henne. Det är därför viktigt att hon kommer till en person som är stark nog att kunna hålla i kopplet vid de situationerna och även har viljan att fortsätta träna med henne. Eftersom Nala kan tycka det är jobbigt med andra hundar ser vi att hon inte ska behöva utsättas att behöva vara nära hundar hon inte känner. Hundmöten har för det mesta gått bra men det har också funnits hundmöten som inte gått så bra. Nala är en genomsnäll kelgris men hon har också en sida där hon är en tuffing som inte skulle backa om en hund gick emot henne. Vi tror därför att Nala i framtiden främst ska umgås med hundar som är snälla och trygga och i hennes egen storlek för att vara på den säkra sidan så att inga olyckor sker. Hittar man ett bra sätt att fortsätta jobba på hundmöten och respekterar att hon inte vill ha massa främmande hundar nära inpå så kommer hon göra någon till världens lyckligaste hundägare. Nala förtjänar verkligen att få lika mycket kärlek som hon ger och ger varje dag. Hon älskar livet och kommer få dig att älska livet med henne.

En annan sak som man bör veta är att fosterhemmet direkt när hon kom märkte att hon hade svårt att hålla tätt, det kom urin på allt hon låg på. Man har varit hos veterinär och kollat, så man har kunnat utesluta diabetes och njurproblem. Hon blev ordinerad medicin mot inkontinens, som kan drabba kastrerade tikar i varierande omfattning. Nala har bara tagit medicinen en kortare tid nu men redan har man märkt en förbättring.