6 April 2024

Minnie hittades i januari i år i ett stort industriområde i Malaga. Det är ett väldigt vanligt ställe att hitta dumpade hundar på, men det är sällan man hittar en så liten hund som Minnie där. Hon togs direkt till Malaga hundgård där man letade efter chip och ägare, utan någon lycka. När Minnie hittades var hon väldigt smal och smutsig, så man misstänker att hon varit där ett tag. Efter bara några dagar på Malaga hundgård fick hon komma till oss och det beslutades att hon fick bo i fosterhem hos vår medarbetare med Nano.

Volontärerna beskriver Minnie som snällaste och sötaste lilla tjejen. Hon har en underbar karaktär. Hon vill vara nära fostermatte hela tiden och ligger mer än gärna i soffan och myser, på natten väljer hon fostermattes säng istället för hundbädden. Vi vet inte om det är för att hon blev dumpad på ett så läskigt, stort och kallt område eller om hon bara är en närhetssökande hund. Men hon vill vara nära och med på allt. Till en början blev Minnie stressad när hon inte fick vara nära fostermatte, men nu när hon vant sig vid att vara på hundgården under dagarna och få gå på promenader med andra volontärer så går det bra. Minne bor i fosterhem med en annan fosterhund, lilla Nano och 2 andra hundar. En stor mastin och en mellan stor hund. På dagarna följer hon med till gården och spenderar dagarna där med de andra hundarna.

När hon åker bil så kryper hon ihop i sin bur och somnar. Hon går bra i koppel och lyssnar till sitt namn. Vi vet inte varför hon blev dumpad på industriområdet men vi vet att hon måste kommit från ett hem då hon är van vid allt som har med ett hem att göra. Hon älskar att bli borstad och klippt och man kan se att hon har gått till en hundfrisör tidigare. Vi har även märkt att hon föredrar kvinnor framför män.

Vi söker ett kärleksfullt hem till Minnie, ett hem som kan ha med henne överallt. Bäst för Minnie är om hon inte behöver bli ensam i det nya hemmet då hon tycker att det är jobbigt och är rädd att bli övergiven igen. Hon kan bo både som ensamhund eller med hundkompisar. Hon är resklar i Maj.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.