23 juni 2021

Trots sin unga ålder har Minnie börjat sitt liv på ett mycket tråkigt sätt. Hon levde sitt liv instängd i ett rum, fastkedjad och med munkorg. Mannen som ägde henne var blind och han sa att hon bitit ett barn, därav var hon instängd och hade munkorg. Detta är inget man vet med säkerhet, eller hur det hände och hur situationen var. Som tur var larmade grannar om Minnies situation. Malaga hundgård blev informerade och några volontärer tillsammans med polis åkte dit och tog henne ifrån mannen.

Första tiden på Malaga var Minnie väldigt rädd. Volontärerna kunde inte gå ut med henne eller röra henne. Man spenderade långa dagar inne i hennes kennel och satt bredvid henne. De kunde inte i heller sätta på koppel eller sele för att ta ut henne. Idag är Minnie en helt annan hund. Hon har kommit över sin rädsla och är en glad framåt vovve. Hon blir så glad nu när volontärerna kommer till hennes kennel och hon förstår att det är promenad eller lek i play pen som är på gång. Hon ger gärna pussar och uppskattar kel och gos. Minnie har inga problem med de andra vovvarna hon har fått träffat. Hon bjuder gärna in till lek och när hon märker att den andra hunden inte vill leka längre slutar hon och går därifrån. Hon har inga problem med att dela med sig av varken mat eller leksaker.

Man har märkt att hon tycker det är jobbigt med all stress som det är på hundgården. Vi söker ett hundvant, aktivt hem till Minnie som kan ta med henne på olika aktiviteter och långa härliga promenader. Finns barn i hemmet  bör de vara från tonåren och uppåt.

Minnie är resklar.