8 Juni 2022

Tidigare i år hittade man Miel och Vainilla vandrandes längst med en väg bara de två. Man tog dem till Malaga hundgård där man letade efter chip men kunde tyvärr inte hitta några. Då dem är oskiljaktiga så placeras de bara tillsammans.

Miel är den bruna av dem och Vainilla är den som är mer vit. Miel är en liten kille som volontärerna beskriver som en kärleksfull liten vovve som alltid får dig att le. Vainilla är en tik som även hon gör allt för att få dig att le. Hon överöser dig gärna med en massa pussar.

På promenaderna går de så nära varandra att man kan tro att de sitter ihop eller går och planerar vad de ska göra under dagen tillsammans. Ingen av dom har problem med att man sätter på en sele. När det är deras tur att vara i playpen så älskar de när volontärerna kastar boll som de får springa och hämta!

Vainilla kommer överens med alla hundar hon fått träffa medans Miel har haft svårare med vissa hanar han träffat. När det kommer till katter så bryr sig inte Vainilla sig om de. Miel är lite mer intresserad men ville mest bara ha koll på vad de gjorde för något. Men vi kan inte lova att de kommer fungera med katter i det nya hemmet bara för att det fungerar på gården.

Ingen av dem trivs att vara på sheltret och blir stressade av att bo i kenneln. Så dem behöver komma till ett kärleksfullt hem där de kan få sina krav uppfyllda, att få en massa kärlek och kel dagarna långa. När man går förbi deras kennel ser man alltid deras nosar som sticker ut för att vara först med att få kel. När syskonen har behövts separerats för att tex en av de skulle till veterinären så letade de efter varandra och slutade inte att skälla tills de var tillsammans igen. Så vi söker en familj som kan adoptera båda hundarna. Miel och Vainilla skulle passa i de flesta familjer.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.