13 september 2021

Maya hittades övergiven på landsbygden tillsammans med sin bror. Dom var mycket magra, hungriga och törstiga när dom hittades. Paret som hittade syskonen tog med dem till Malaga hundgård som SOS samarbetar med. Idag är båda helt återställda och brodern har fått ett hem medan Maya fortfarande letar efter sitt egna hem.

Volontärerna beskriver henne som en 10 poängs hund. Maya älskar att vara med volontärerna och man får vara beredd på att man får en hel del pussar. Hon har koll på volontärerna och när dom ropar på henne kommer hon springandes och svansen slutar inte att gå. Maya har fått träffat barn och hon lekte med dem och var väldigt mjuk och försiktig. Hon kommer även bra överens med andra hundar och bjuder gärna in till lek. Maya har inga problem med att dela med sig av varken mat eller leksaker.

Vi söker ett aktivt hem till denna fina tjej. Maya tycker om att lära sig nya saker och att få jobba både fysiskt och psykiskt. Hon är ju fortfarande väldigt ung så det kan ju hända att hon kommer växa något mer.

Hon är klar att resa inom kort.