13 Mars 2022

Maya hittades fastbunden i en stol inne på en bar när hon bara var 3 månader gammal. När ägaren till baren skulle stänga för kvällen upptäckte han Maya vid stolen. Istället för att ta henne till det lokala hundhägnet där hundar får somna in efter ett tag, så ringde ägaren till Paqui som äger ett litet shelter inåt i landet. Hon kom och hämtade henne och hon har nu befunnit sig på hennes hundgård sedan dess.

Volontärerna beskriver Maya som en mycket busig, aktiv och social hund. Hon har inga problem med de andra hundarna på gården. På hundgården hon befinner sig på nu lever alla hundar lösa tillsammans. Så hon är van vid både tikar som hanar och stora som små hundar. Vid nya möten med människor så kan Maya vara väldigt försiktig, men så fort hon förstår att det inte är någon fara så försvinner hennes nervositet. På promenaderna går hon bra i koppel och hon lyssnar bra på sitt namn.

Maya är resklar.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.