19 Maj 2022

Marcelino är en hund med väldigt speciellt utseende. På promenaderna är det många som stannar för att berätta hur söt han är och Marcelino älskar den uppmärksamheten han får.

Han är en hund som älskar att springa runt i playpen och leka med de andra hundarna, att jaga bollar är favorit leken. Men han har även lätt att koppla av och att få mysa i volontärernas famn är snäppet bättre än att leka med andra hundar. Han visar sin kärlek med att ge massa pussar! Man ser nästan bara han liggandes på rygg för han vill att man ska klia hans mage hela dagen lång.

När han träffar nya hundar så kan han låta en del för att visa att han är där, men så fort han får hälsa så slutar han och älskar att få leka med andra hundar. Däremot är katter något han väldigt osäker för när han har fått träffa dem och slutar inte att skälla på dem, så ett kattfritt hem ska hans nya hem vara!

Även om Marcelino är äldre så är han helt frisk och har inga problem eller sjukdomar. När Marcelino har fått lämna gården på olika äventyr så har han älskat det och kommit överens med alla nya människor han fått träffa, inklusive barn. Han uppför sig bra när han åker bil. Något man får arbeta med är att han blir så exalterad över att få på sig selen och lämna kenneln så han nafsar. Han biter inte utan vill mer bara visa att han är glad. Detta är något familjen bör vara medveten om.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.