18 Mars 2022

Manchi tillhörde en man som hade honom inlåst inne på toan dygnets alla timmar och hade ett elektriskt halsband på honom för att han inte skulle kunna skälla inne i hemmet. Mannen tog aldrig ut honom på promenad så han var tvungen att göra alla behov inne på toan. Tillsist lyckades grannarna övertala mannen att överlämna Manchi till dem. Han togs till Malaga hundgård där han befinner sig idag och vi har valt att hjälpa honom att hitta ett hem.

Även om Manchi inte haft en lätt start på livet och knappt haft någon kontakt med människor så är han en kärleksfull hund som inte visat någon nervositet runt volontärerna. Han har fått träffa olika hundar och han har inga problem med någon. Han gillar att springa runt och busa i playpen med de andra hundarna och har inga problem att dela med sig utav leksakerna. Även om det är en tik eller hane, stor eller liten hund.

Han är ovan att gå i koppel så det är något de arbetar med på gården nu och det är något hans nya familj kan behöva fortsätta träna på. Manchi har inga problem med att man lyfter honom, klipper klorna eller borstar honom. Ett kattfritt hem till Manchi är vad vi söker då han inte gillade katterna när han fick träffa dem.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.