10 Maj 2024

Lupo räddades från det lokala hundhägnet där hundar efter en viss tid får somna in. Varför han dumpades där är det ingen som vet, men nu befinner han sig i trygghet på Malaga hundgård som vi samarbetar med.

Volontärerna beskriver Lupo som en lite försiktig kille till en början, men så fort han förstår att ingen vill han illa så blommar han ut. Han har fått följa med på några utflykter och då visar han hur glad han är genom att visa massa kärlek till volontärerna. Han är en aktiv kille som gillar att få springa av sig. När han är i playpen så springer han gärna efter en boll eller leker med de andra hundarna. Lupo går ihop med andra hundar och har fått träffa både tikar, hanar, stora och små! Man har märkt att han ser upp till de andra hundarna och tar efter vad dem gör. Så en hund i det nya hemmet hade Lupo uppskattat. Volontärerna säger att han är en lätt hund att hantera under kloklippning och borstning. Han koppeltränas nu och det går bättre för varje dag. Han har fått träffa katter vilket gick bra, det är däremot inget vi kan garantera kommer fungera efter en flytt till ny miljö.

Vi söker ett aktivt hem till Lupo som gillar hitta på saker, vi tror att Lupo hade gillat att både få springa av sig ofta men även att få köra någon träning. Hundkompis hade Lupo föredragit i hemmet men han kan bo som ensamhund också.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.