11 februari 2022

Luna tillhörde en dam som lämnade henne ensam ute på balkongen hela dagarna. Hon kom knappt ut på promenader och fick göra alla sina behov ute på balkongen. Som tur var insåg damen att hon inte kunde ta hand om Luna och kontaktade malaga hundgård som vi samarbetar med. Då Luna är så liten så fick hon snabbt komma till ett fosterhem och där kommer hon att stanna tills vi kan hitta ett hem till henne.

I fosterhemmet bor Luna med andra hundar som hon kommer överens med, däremot vaktar hon sina revir så vi tror att det är bäst om Luna blir ensamhund i det nya hemmet. Hon har fått träffa både katter och barn vilket fungerade. Vi kan däremot aldrig lova att det kommer fungera med katter när hon bytt miljö.

På promenaderna går Luna bra i koppel, hon kan lämnas ensam och hon är även rumsren. Hon är van vid stadsmiljö och att åka bil. Luna är en kärleksfull liten hund som är väldigt aktiv utomhus men väldigt lugn när hon kommer in. På kvällarna kryper hon upp i sin fostermattes knä för att få kel och gos.

Vi söker ett hem till Luna som inte har småbarn då hon är liten och mer ömtålig. En familj som kan ge henne den kärlek hon förtjänar men som även inser att hon behöver aktivering trotts sin storlek.

Hon är resklar.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.