21 juni 2020

Vi avvaktar med fler intressen på Lumix då nuvarande matten arbetar med ett intresse hon fått, och vi hoppas på att det kan bli hans framtida hem. Återkommer  med uppdatering om detta när vi vet mer.

 

21 maj 2020.     Finns i Sverige

Lumix söker nytt hem: nedan beskrivning från nuvarande familjen:

Lumix är 4 år och kom till sverige för 3 år sedan, sommaren 2017. Han är en charmig kille som älskar människor. Han knyter snabbt nya kontakter och behandlar nya människor som livslånga bästisar. En tid följde han med till äldreboenden så att de äldre fick klappa och gosa med honom.
Inomhus är han en riktig soffpotatis som gärna ligger nedbäddad med en filt över sig. Utomhus är han på alerten och full av energi. Enligt dna-test är han en blandning av främst breton och jack russell, men han har det klassiska podenco-intresset för vilt och kan därför inte vara lös. Han går fint i koppel när han har halsband på sig, i sele kan han dra lite, då föredrar han att gå i längre koppel så att han kan få strosa och nosa.

Vi har tränat en del nosework och det är han riktigt duktig på, och skulle helst vilja fortsätta med det. Trickträning älskar han och han har en del paradnummer som han gärna kör.
Under en tid var han med mig på hunddagiset jag jobbade på och gick då promenader med 45+ olika hundar, 6-7 st åt gången ibland, och skötte det bra. Däremot kan han vara stel när han träffar nya hundar och behöver introduceras på rätt sätt för att inte skapa onödiga konflikter. När han är själv tar han majoriteten av hundmöten på ett bra sätt men kan också göra utfall. Blir han riktigt arg på en annan hund kan han nypa till en om man hamnar emellan, eller omrikta mot sin promenadkompis. Detta har dykt upp sedan vi fick hem hund nr 2 och är något vi håller på att träna bort.
När han kom till mig vaktade han ben, vilket vi jobbat en hel del på. I dagsläget märks det inte av här hemma men jag är alltid noga med att inga främmande ska störa honom när han tuggar ben.
Han passar inte att bo med katter på grund av det stora jaktintresset. Han har bott med barn i olika åldrar och älskat varenda en. Helst ser jag att han får vara ensamhund, men han skulle nog även trivas med en lugn, äldre hund.

Lumix har en höft som veterinären uppskattat till ett C. Det är inget som hindrar honom från att vara ute på rejäla långpromenader eller springa av sig i en rastgård, däremot bör han inte följa med på jogging- och cykelturer då han gärna drar, vilket skulle kunna belasta hans kropp.

Till Lumix söker vi ett hem där han får följa med på långa promenader, aktiveras med exempelvis nosework eller spår och få ligga nära och mysa.

Anledningen till att han flyttar är att han inte trivs med den ”duracellkanin” till hund som vi tog hem för snart 1 år sen. Eftersom han har bott ihop med andra hundar tidigare utan problem känns det bara som att dessa två blev en olycklig matchning. Lumix är den som är absolut tryggast med människor och skulle kunna följa med vem som helst som klappat på honom i 5 minuter, varför han är den som skulle ta flytten till ett nytt hem bäst.

Vid intresse finns filmer som kan mailas!  Mer info kan också fås från nuvarande hemmet. Lumix finns i Skövde.