29 augusti 2020

Lolita är bara en ung flicka som redan har hunnit ha ett hem och blivit övergiven. När hon blev större än vad de från början trodde att hon skulle bli, samt att hon inte var rumsren – utan träning, och att hon bet på möblerna för att hon antagligen inte fick någon stimulans och några leksaker så bestämde de att hon inte längre skulle få vara en del av familjen. Så nu befinner hon sig sedan några veckor på Malaga hundgård och vi ska försöka hjälpa dem att hitta ett eget, kärleksfullt hem till denna underbart söta tjej.

Så här har personalen på hundgården beskrivit henne: Lolita är en fantastisk hund, lekfull, kärleksfull, rolig, nyfiken och aktiv. En lekfull valp som alltid håller utkik efter några kompisar att leka med eller ligga i famnen på någon volontär och mysa. Hon biter gärna på sina leksaker eller på sina kompisars svansar eller tassar. Allt är lek och skoj och hon verkar inte alls ha tagit någon skada av tiden i sitt tidigare hem.

Hon fungerar mycket bra med människor, vill gärna ge pussar och springer efter för att de ska leka med henne. Lolita kan också försöka bita i volontärernas händer eller skor, antagligen byter hon från valp- till vuxentänder och det kanske kliar. Hon fungerar bra med andra hundar, hanar och tikar, oberoende av storlek, och delar med sig av både mat och leksaker utan problem. När det gäller katt så verkar hon lite blyg men nyfiken, så ett hem utan katt vore nog att föredra. Även om det verkar fungera på hundgården vet man aldrig hur det skulle fungera vid en flytt. Lolita håller på att lära sig att gå i koppel och det går bra.

Vi söker en familj som har tid och tålamod att lära en ung tjej som henne vad det innebär att vara en del i en familj. Man tror att hon är blandras med breton och det är ju en intelligent vovve och alltså inte någon ”soffpotatis”, så familjen som vill ge henne ett hem måste vara villiga att aktivera henne, både mentalt och fysiskt. Detta för att både hon och familjen ska må bra. Pga hennes ålder så ser vi helst att om det finns barn i familjen så bör de vara minst i skolåldern.

Lolita kan vara klar att resa från början/mitten av november.