Leia växte upp på ett industriområde med sina syskon och föräldrar. Dom hölls som vakthundar och hade ingen kontakt med människor. Som tur var räddades hon från denna situation och togs till Malaga hundgård som SOS samarbetar med. Hon var så rädd att hon skakade så fort man gick nära henne. Efter mycket kärlek och jobb med henne är hon idag en mycket framåt hund som inte längre är rädd för människor. Det är som om hon har upptäckt en ny värld och hon är redo för att njuta av det.
Leia tycker mycket om att busa med sina kennelkompisar och kast med boll är en favorit. Hon kommer bra överens med dom hundar hon har fått träffa. Leia har fått komma med ut på en dagsutflykt och hon träffade då många hundar och hade inte problem med någon. Hon har fått träffa gårdens katter, hon brydde sig inte men man vet ändå aldrig hur det skulle fungera i ett framtida hem.
Leia tycka att det är lite läskigt att åka bil och ibland får man lyfta in henne i bilen. Väl inne i bilen är hon lugn. Hon tycker även om vatten och när man tog henne till en flod gick hon gärna i vattnet hela tiden. Leia tycker även om kel och gos och ställer sig gärna på bakbenen och ger en massa pussar.
Vi söker ett hundvant hem till denna fina dam. Någon som kan fortsätta att stärka hennes självförtroende.