Kilo hittades vandrandes på en hårt trafikerad väg. Som tur var stannade en vanlig själ och plockade upp honom. Man tror att någon helt enkelt bara dumpat honom vid vägen. Han togs till Malaga hundgård som SOS samarbetar med, det var i april. Han hade inte något microchip.
Kilo är en typisk unghund med allt vad det innebär, han är busig och tycker allt är spännande. När det är dags för att gå ut i play pen sitter han fint i sin kennel och väntar på att bli kopplad. Kilo är framåt och tycker om kel och gos och han ställer sig gärna på bakbenen för att få uppmärksamhet. Man får många pussar av honom.
Han har inga problem att dela på mat och leksaker med sina kennelkompisar. Han koppeltränas och det går bättre för varje dag. Att klippa klor och få öron rensade är inga problem. Kilo är över lag en mycket lätthanterad vovve.
Till denna söta kille söker vi ett aktivt hem, han skulle säkert uppskatta någon form av träning, ex vis agility. Han är podenco, som ju är en jakthund så hur det är med jaktinstinkt är inte något man kan säga. Det kan hända att man bara kan ha honom lös på inhägnat område.
Kilo kan vara klar att resa från 13 augusti.