9 maj 2021

Junco levde tillsammans med fler andra hundar ute på landsbygden. En person matade dem då och då men inte mycket mer. Då dom var på hans mark kunde man inte bara gå in och ta hundarna. Som tur var lät han dem gå så de kunde komma till Malaga hundgård. Vi tror att Junco också är ett syskon till bl.a. Renacuajo, fast från en tidigare kull.

Junco beskrivs av volontärerna som en mycket mysig vovve som gärna söker efter volontärerna för kel och gos. Han kommer gärna med tassen när han vill ha uppmärksamhet och vill att man ska fortsätta klappa honom. Han anpassar sig lätt till olika situationer och han är framåt och glad. Under sin tid i play pen busar han gärna med sina kennelkompisar och passar på att springa av sig. Junco kan även koppla av i play pen och har inget emot att bli upplyft av volontärerna och ligga i deras knä. Ibland kan han till och med somna i deras knä. Man tror att han har varit kedjad då pälsen runt halsen är i mycket dåligt skick. Han badas några gånger i veckan med special schampo. Han står lugnt och stilla i badkaret när han badas. Man märker redan nu att pälsen blivit bättre.

Denna fina kille fungerar med alla hundar han har fått träffat på och han fick även komma in till katterna, han brydde sig inte om dem, men man kan inte garantera hur det skulle fungera i ett nytt hem. Junco går bra i koppel och han är över lag väldigt lätthanterad. Vi tror att han kan passa i vilken typ av familj som helst

Junco kan vara resklar i juli/augusti