14 Juli 2023

Juanito hittades på gatan med en annan hund. Man hade sett dem äta ur soptunnor och dricka ur vattenpölar under en tid och till sist lyckades man fånga in dem med hjälp av burar. De togs då till Malaga hundgård som vi samarbetar med och man hittade inga chip eller någon efterlysning på dem. Så vi har nu valt att hjälpa dem med att hitta ett hem åt Juanito.

Juanito är en liten kille som låter volontärerna lyfta upp honom, klippa klorna och borsta honom. Han är lite försiktig av sig, han kan behöva lite tid innan han litar på en människa. Men när han inser att personen inte vill honom något illa så försvinner försiktigheten. I playpen håller han sig nära de andra hundarna och börjar lära sig leka mer och mer. På promenader går han väldigt bra i koppel! Han har fått träffa katter och han visade ingen nyfikenhet utan var mer rädd för dem.

Vi tror att Juanito hade passat i ett hem där det redan finns en hundkompis som kan hjälpa honom som stöttning i den nya miljön och situationen.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.