Jalisco vandrade ensam omkring i en liten by och folk matade honom under en period. Som tur var plockade en volontär från Malaga hundgård upp honom. Hon tog honom till gården för att se om man kunde hitta något chip men det fanns inget. Han måste ha haft ett hem då han hade ett halsband på sig nar han hittades. Det satt dock så hårt att det hade skaft av mycket päls under halsbandet.
Jalisco är en liten vovve och han är väldigt lätt att hantera. Han har vunnit volontärernas hjärtan med sin härliga personlighet. Han spenderar gärna tid med volontärerna och är mycket for kel och gos.
Han tycket om kast med boll och springer gärna av sig när det är tid för play pen. Jalisco har inga problem med andra hundar och har fungerat bra med alla han träffat, stora som små.
Jalisco har, som man ser på bilderna, en hel del övervikt så det blir något för hans nya familj att jobba med, det blir tyvärr inte så mycket promenader på hundgården. Vi tror att han kan passa i vilken familjekonstellation som helst.