10 jan-20

Lilla Harley hittades ute på en campingplats av en kvinna som hjälper SOS. Han hade blivit attackerad, antagligen av en eller fler hundar så han togs till en veterinär för behandling. Harley kryade snabbt på sig och fick komma och bo hos volontären som hittade honom. Där fanns också hennes andra hundar och en katt. Tyvärr var det så att en av hennes egna hundar inte accepterade Harley, han själv hade inte några problem med vare sig hundarna eller katten, men pga problemet med den andra hunden så fick han flytta till ett annat fosterhem.

Han är mycket vänlig och tillgiven och uppförde sig mycket bra vid sitt besök hos veterinären. Harley går bra i koppel och man säger att han inte drar, men detta är något som vi förstås inte kan lova. Eventuellt kan det ändras vid en flytt så man får lov att jobba med det. Det går inte heller att säga om man kommer kunna ha honom lös, så det får inte vara en förutsättning, för lilla Harley försöker springa iväg så snart han får tillfälle, så det är något att jobba på. När han väl knutit an till sin nya familj så kommer det säkert ändras men som sagt, det går aldrig lova.

Inomhus är han väldigt lugn och har inte tuggat på något, han går inte upp i soffan utan är helt nöjd med att sova i sin egen säng. En lycklig, vänlig liten hund, men med en stark vilja så han kommer behöva mycket träning, både röra på så och naturligtvis mental träning. Det är inte någon liten ”soffpotatis”, utan blivande familjen måste vara villiga och tycka det är kul att jobba med sin hund.

Harley kan vara resklar från början av mars.